Uprkos brojnim izazovima koje porodici kao temelju ljudske zajednice nameće savremeni način života, ona ostaje neprevladan i temeljni oblik organizovanja ljudskog života uopće. “SDA je još od svog osnivanja insistirala na važnosti očuvanja porodice, naglašavajući potrebu za njegovanjem tradicionalnih vrijednosti, ali i praćenja savremenih civilizacijskih postignuća. To smo pokazali i javnim zagovaranjem, ali i političkim djelovanjem u zakonodavnim i izvršnim organima vlasti na svim nivoima”, izjavila je predsjednica organizacije Žene SDA Kenela Zuko.

Ona je jučer predvodila delegaciju ove organizacije koja je posjetila nekoliko porodica u Kantonu Sarajevo, a povodom Međunarodnog dana porodice. Tom prilikom porodicama su uručeni prigodni pokloni.

“SDA je putem svojih kadrova u Vladi FBiH i Kluba zastupnika u Parlamentu FBiH radila na izradi i usvajanju niza zakonskih rješenja koja na najbolji način podstiču očuvanje porodice kao temelja društva. To su, između ostalog, Zakon o biomedicinski potpomognutoj oplodnji, Zakon o hraniteljskoj porodici, Zakon o roditeljima njegovateljima, te Zakon o materijalnoj i finansijskoj pomoći porodicama s više djece”, istaknula je Zuko.