Na današnji dan prije četrdeset godina, emitirana je prva epizoda popularne britanske humoristične serije "Mućke". Zgode i nezgode popularnih likova ove fantastičke serije, otpočele su epizodom pod nazivom "Veliki brat", a sve je nastavljeno u narednim godinama na radost gledalaca širom svijeta. 

Londonsko naselje Peckham, poznato po fudbalskom klubu Millwall, od toga dana veže se i za "Mućke", tačnije njene glavne junake Del Boya, Rodneya, Boycie, Triggera, Denzila, Marlene i druge likove koji su svojim pojavljivanjem nastojali prikazati svakodnevnicu londonske radničke klase. 

Porodica Trotter, nastoji na lahak način zaraditi novac, koji će im omogućiti ulazak u svijet bogatih, iako njihovi pokušaji uvijek završavaju neuspješno. 

Popularni engleski pub, nakon ovog serijala još više je postao atraktivan za širom Evrope, gdje se koncept Pub-a širio osamdesetih godina prošlog stoljeća. 

Kada je riječ o Bosni i Hercegovini i regionu, "Mućke" su pozicionirane među najznačajnijim stranim serijalima u proteklih pola stoljeća, a tome u prilog ide i činjenica o otvaranju mnogobrojnih pubova širom regiona. 

Zanimljivo je istaći da su se živi akteri serije "Mućke", u čast obilježavanja ovog značajnog jubileja od početka emitiranja serije okupili ispred engleskog paba "The Nags Head", koji se nalazi u centralnom dijelu Londona. 

Osim obilježavanja godišnjice, planirano je i snimanje specijalne epizode, što je oduševilo fanove širom Velike Britanije, ali i Evrope.