Fudbaleri beogradskog Partizana su u Novom Pazaru večeras pobijedili domaću ekipu rezultatom 4:1, u okviru 4. kola Super lige, ali je utakmicu obilježilo nacionalističko skandiranje gostujućih navijača zbog čega je utakmice bila prekinuta duže od 40 minuta,

Naime, grupa navijača Partizana nastojala je tokom čitavog meča da isprovocira domaće navijače četničkim poklicima posvećenim presuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Također, sa dijela tribine gdje su bili smješteni profašistički navijači iz Beograda mogli su se čuti i povici "Nož, žica...". Ova grupa je na tribini istakla i zastavu sa likom ratnog zločinca Mladića. 

Na ove ispade nisu reagirali pripadnici reda sigurnosti, koji su većim dijelom došli iz drugih gradova Srbije kako bi nadzirali sigurnost navijača Partizana. Takva praksa prisutna je u većini mečeva kada u Novi Pazar gostuju Crvena Zvezda, Rad ili Novi Pazar. 

Ono što je interesantno jeste da na četničko skandiranje nisu reagirali delagat niti sudija, sve dok domaći navijači nisu burno negodovali, zbog čega je susret prekinut. 

Fudbaleri Novog Pazara nisu željeli da nastave utakmicu sve dok gostujući navijači ne napuste tribine, što se na kraju i desilo. Prekid je trajao 38 minuta, nakon čega je susret nastavljen. 

Na potezu je Fudbalski savez Srbije, koji godinama tolerira fašističko orgijanje srpskih navijačih grupa. Da li će se stati u kraj promoviranju četništva i fašizma od strane srpskih navijača teško je očekivati, ali bi barem adekvatne kazne uspjele natjerati klubove da ozbiljnije povedu računa o ovoj tradiciji srpskih navijača koja traje godinama na stadionima i tribinama.