Tetris | 04.05.2021.

Cavusoglu posjetio Kovače, prošetao Baščaršijom i obišao Begovu džamiju

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu doputovao je u dvodnevnu posjetu u Bosnu i Hercegovinu, koju je započeo obilaskom Šehidskog mezarja na Kovačima. 

R.I.

Šef turske diplomatije Cavusoglu je učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća odao počast prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću.

U pratnji Cavusoglua bili su ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin, kao i brojna turska delegacija. Nakon polaganja cvijeća na Šehidskom mezarju, savjetnik za vjerska pitanja pri ambasadi Turske u Sarajevu Yunus Keles proučio je na mezarju odlomke iz Kur’ana i dovu.

Cavusoglu je potom prošetao Baščaršijom i obišao harem Gazi Husrev-begove džamije.

Cavusoglu će večeras prisustvovati i iftaru na kojem će domaćin biti zamjenica Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

Zvanične sastanke s najvišim zvaničnicima BiH će Cavusoglu imati sutra.

Prije dolaska u Sarajevo, Cavusoglu je boravio i u posjeti Sloveniji tokom koje se u Ljubljani sastajao sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Anžeom Logarom, premijerom Janezom Janšom i predsjednikom Borutom Pahorom.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Napadi na Palestinu tiču se svih muslimana, svih kršćana i cijelog svijeta

Hrvatska: Gradonačelnici četiri najveća grada bit će poznati u drugom krugu izbora

Stravične slike izraelskih ratnih zločina u Gazi

Kod Washingtonovog spomenika uzvikivali "Slobodna Palestina"