Anthony, koji se ove sezone nije natjecao u NBA ligi, završava karijeru kao 9. najbolji strijelac u povijesti NBA lige.

Samo su LeBron James, Kareem Abdul-Jabbar, Carl Malone, Cobie Briant, Michael Jordan, Dirk Novitzki, Wilt Chamberlain i Shakeel O ' Neill postigli više poena od Anthonyja. Karijeru završava s 28.289 postignutih poena.

"Sada je vrijeme da se oprostim... od igre koja mi je dala svrhu i ponos", rekao je Anthony u video poruci najavljujući svoju odluku, koju je nazvao "gorko — slatkom".

Ali Carmelo možda neće biti jedina legenda koja će se ove godine oprostiti od igre ispod obruča. LeBron James jutros je odigrao posljednju utakmicu svoje 20. sezone u NBA i imao je najbolji skor u bilo kojoj utakmici postsezone u karijeri.

No, nakon što je izgubio konferencijsko finale Zapada od Denvera LeBron James se suočio sa pitanjem: koliko dugo planira ostati u ligi nakon što su njegovi Los Angeles Lakersi ispali iz finala Zapadne konferencije?

Iako je najbolji strijelac u povijesti NBA lige govorio o sebi u kontekstu slijedeće sezone Lakersa, James je također rekao da još nije donio konačnu odluku.

"Vidjet ćemo što će se slijedeće dogoditi", rekao je James. "Ne znam. Ne znam. Iskreno, moram puno razmišljati”.

James ima ugovor za narednu sezonu s Lakersima u iznosu od 46,9 miliona dolara, u koju će ući kao rekorder po broju postignutih poena, i još važnije, igrom koja se nije značajno pogoršala ni nakon dva desetljeća u NBA ligi.

Nakon što ove godine nije uspio osvojiti NBA naslov, James očito razmišlja o tome želi li sve ponoviti. Jedna od glavnih prepreka bilo kakvim razmišljanjima o odlasku u penziju je njegova dugo izražena želja da u NBA ligi zaigra zajedno sa svojim sinom Bronniejem, koji će se NBA ligi moći pridružiti najranije u jesen 2024.

Zvijezda Los Angeles Lakersa LeBron James na listi je 10 najplaćenijih sportista sa godišnjom zaradom od 119,5 miliona dolara. A osim košarke njegovi poslovni poduhvati, između ostalih lanac picerija, vrijede milijarde dolara.