Na ovo ulizivanje Dodiku, iliti gostovanje na RTRS-u reagirao je i Senad Šepić, bivši SDA-ovac kao i Konaković, koji je političku karijeru odlučio graditi kroz vlastitu stranku. Šepić je istakao da Bosna i Hercegovina treba pravu, a ne lažnu alternativu i zato kredibilna opozicija mora pokazati viziju i znanje za zaustavljanje negativnih trendova i okretanje države u pravom smjeru.

“Zato je tužno vidjeti sa koliko se populizma, ali i neznanja, posebno o državnim pitanjima u samo par minuta gostovanja na režimskoj RTRS razotkrio Konaković. On vjerovatno ne kuži, ali to slabi opoziciju, pokazuje da nema kapacitet i tako samo jača vlast”, napisao je Šepić na Facebooku.

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Jamsina Biščević-Tokić (SDA) komentirala je izjavu Elmedina Konakovića na RTRS-u da je Bosna i Hercegovina "sastavljena od dva entiteta" kazavši da je to samo još jedna potvrda njegove neukosti i nerazumijevanja Ustava i državnih pitanja.

“Tvrdnja da je Bosna i Hercegovina 'sastavljena od dva entiteta', što je teza koju uporno zastupa i Milorad Dodik, je i uvreda za sve patriote ove zemlje. Bosna i Hercegovina nije 'sastavljena' od entiteta. Postojala je stotinama godina prije njihovog nastanka, što Dodik pokušava negirati, a Konaković mu, očigledno, pomaže u tome. Da je Konaković malo više čitao, a manje podilazio Dodiku, saznao bi da se Bosna i Hercegovina, prema našem Ustavu, sastoji od dva entiteta, a ne da je od njih 'sastavljena'. Tvrditi da je Bosna i Hercegovina 'sastavljena od entiteta', da Bošnjaci 'biraju Hrvatima člana Predsjedništva' ili amnestirati Dodika od ugrožavanja mira svojom secesionističkom politikom, a istovremeno imati ambiciju da predstavlja Bošnjake i bosanskohercegovačke patriote, te da u njihovo ime donosi važne državne odluke sa dalekosežnim posljedicama, pokazatelj je nesrazmjera između takvih ambicija sa jedne, te znanja i kapaciteta sa druge strane”, kazala je Biščević-Tokić.