Danas je u Travniku službeno otpočela kampanja za izbor općinskog načelnika. “Trojka”, koju čine Socijaldemokratska partija BiH, Narod i Pravda i Naša stranka, predstavila je građanima a Trgu grada Lajpciga svog zajedničkog kandidata Harisa Kanižu. Trojka će u Travniku tokom kampanje djelovati pod imenom “Naša travnička priča”.

Povodom izborne kapanje u “Vezirski grad” stigao je i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković sa svojim najbližim saradnicima: Nerminom Muzurom, Harisom Bašićem i Aljošom Čamparom. Ne neveliko iznenađenje malobrojnih predstavnika medija tom je okupljanu crème de la crème nipovskog društva prisustvovalo svega dvoje građana. Ovakav debakl u Travniku još niko nije doživio uključujući i Fahrudina Radončića na čiji je predizborni skup 2018. godine došlo, tvrde očevidici, pet-šest Travničana.

Zanimljivo je da mediji koji su izvijestili o ovom skupu nisu prikazali fotografiju druge strane ulice, već samo onu na kojoj su se nalazili govornici.

Kandidat Stranke demokratske akcije za načelnika Travnika Kenan Dautović Travničanima se danas obratio putem konferencije za štampu.

Prijevremeni izbori u Travniku bit će održani 11. aprila nakon što je Centralna izborna komisija donijela takvu odluku uslijed iznenadne smrti Mirsada Pece (SDA) koja se dogodila na dan izbora.