Porodicu Williams je iznenadio poziv u špansku fudbalsku reprezentaciju za najmlađeg od braće koji igraju za Athletic Bilbao. Osim Iñakija, koji je lani odlučio igrati za reprezentaciju Gane, čime je osigurao nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem ove godine, sada je i Nico na korak od toga nastupa na Svjetskom prvenstvu.

Španski selektor Luis Enrique ga je pozvao za utakmice Lige nacija protiv Švicarske i Portugala.

U slučaju da obojica budu dio konačnog popisa, braća Williams će postati drugi par braće u historiji koji će igrati Svjetsko prvenstvo za različite reprezentacije. Prvi su bili Jérôme i Kevin-Prince Boateng, s Njemačkom i Ganom.

Iñaki Williams, 28-godišnji napadač još nije debitovao za afričku reprezentaciju, ali očekuje se da će uraditi 23. septembra, kada će Gana igrati sa Brazilom u francuskom Le Havreu. Zatim će igrati 27. septembra sa Nikaragvom. Prije toga Williams je igrao za Španiju u prijateljskoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine.

Najmlađi od braće Williams mogući debi u reprezentaciji Španije mogao bi imkati slijedeće subote, 24. septembra protiv Švicarske i 27. protiv Portugala. Bit će mu to prvi put da nosi dres eprezentacije.

Na svjetskim prvenstvima nije bio rijedak slučaj da braća igraju zajedno ali za jednu reprezentaciju. Yaya i Kolo Touré iz Obale Slonovače, Eden i Thorgan Hazard te Jonathan i Giovani Dos Santos neki su od onih koji su imali tu priliku. Međutim, ovaj slučaj je drugačiji, jer će braća igrati za dva različita tima.