Predlagačica Adela Gosto, vijećnica Prve mostarske partije zatražila jedodatnih 15.000 KM za organizaciju manifestacije skokova sa Starog mosta, ali je amandman odbijen, prenose Vijesti.ba.

“Skokovi su prošle godine financirani s iznosom od 9.000 KM, tako da održavanje manifestacije s tim novcem neće doći u pitanje”, konstatirala je odmah glavna savjetnica Radmila Komadina (HDZ BiH).

Za amandman vijećnice Gosto glasali su vijećnici Koalicije za Mostar, Prve mostarske partije, te dio BH bloka. Konkretnije, jedina vijećnica BH bloka koja nije podržala amandman bila je Boška Ćavar iz Naše stranke. Osim nje, suzdržani su bili i vijećnici HRS-a, te Velibor Milivojević (SNSD), dok su svi vijećnici HDZ-a BiH glasali protiv amandmana.

Adela Gosto, koja je uložila amandman, osvrnula se i na tvrdnje Radmile Komadina o devet hiljada maraka, koliko se prema njezinim riječima izdvaja za skokove sa Starog mosta.

“Prošle godine sam bila uključena u organizaciju i tvrdim da je Grad sudjelovao s dvije hiljade maraka. Mora jasno da se zna što je gradski novac, a što su grant sredstva Federacije ili stranih organizacija. To je ustvari vid milostinje koji se može, ali i ne mora dobiti. I o tomu sam informirala gradonačelnika. Da danas imam načina, sigurno bih nakon svega što sam vidjela toga dana, povukla taj amandman. Vidjela sam kod dijela vijećnika animozitet prema mostu koji je simbol Mostara”, tvrdi Gosto.