Video je objavljen nakon pobjede Manchester Uniteda 3-1 protiv Paris Saint-Germaina 2019. godine. Video s oznakom x prikazuje Evru kako upućuje homofobične uvrede prema Paris Saint-Germainu, nazivajući ga "jebene" i "p****e".

Kako piše DailyMail, Francuz je kažnjen sa 1.000 eura zbog objavljivanja videa, dok mu je također naloženo da plati 2.000 eura na ime kompenzacije dvjema grupama za borbu protiv mržnje - Mousse i Stop Homophobia - koje su alarmirale javnost o video snimku kada je objavljen nakon okršaja u UEFA Ligi prvaka.

Video od 39 sekundi - koji je objavljen na Evrinom Snapchat nalogu - prikazuje Francuza kako vrijeđa PSG, ukazujući da je njegov bivši klub bio “više mačo” od njihovih protivnika prije nego što je krenuo s homofobičnim uvredama prema francuskom klubu, poručujući da je “k***c”, da su u Manchester Unitedu “pravi muškarci”, da u PSG-u “nemaju čak ni spermu”…

Evra, koji je ranije izjavio da u svakom fudbalskom klubu postoje "najmanje dva gej igrača", nije bio prisutan na saslušanju.