Regionalni odbor Muslimanskog dobrotvornog društva ”Merhamet“ Zenica, u svojim narodnim kuhinjama sinoć je pripremio iftare za 320 rudara u Zenici, Kaknju i Brezi, u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

”Merhamet” je podijelio iftarske obroke za 120 komorata u Rudniku mrkog uglja “Zenica” i to na dvije lokacije, u jami ”Raspotočje” i ”Staroj jami”.

Osnovni odbor ”Merhamet” Kakanj je u svojoj narodnoj kuhinji pripremio iftare za 100 rudara Rudnika mrkog uglja “Kakanj”, u proizvodnom pogonu ”Haljinići”.

Isto toliko iftara pripremio je Osnovni odbor “Merhamet” Breza za rudare u jami “Sretno” i jami “Kamenice”.

”I ove godine smo obradovali naše rudare u Brezi, Zenici i Kaknju i to će ubuduće postati tradicija tokom naših ramazanskih aktivnosti. Osoblje 'Merhameta' u naše tri javne kuhinje potrudilo se da rudarima pripremi što kvalitetnije iftarske obroke. Rudari su se istinski obradovali i bili su prijatno iznenađeni našim gestom kojom smo željeli da im iskažemo zahvalnost, poštovanje i priznanje za njihov požrtvovan rad“, kazala je direktorica Regionalnog odbora ”Merhamet” Zenica Zijada Kliko.

Zahvalila je donatorima koji su pomogli pripremu iftara za rudare u Zenici, Kaknju i Brezi.

Predsjednik HO ”Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac je kazao da će priprema iftara za rudare postati dio tradicije tokom ramazanskih aktivnosti ove humanitarne organizacije u Bosni i Hercegovini.