Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, utakmica koja je planirana za 19. novembar je odložena.

Predsjednik FSBiH, Vico Zeljković je konstatovao da se odigravanje ove prijateljske utakmice prolongira za neki naredni termin.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je, podsjetimo, prihvatio ponudu za odigravanje međunarodne prijateljske utakmice od FS Rusije, saopćila je krovna kuća bh. fudbala 9. septembra.

Istog dana Komitet za hitnost u sastavu Vico Zeljković, Miloš Brkić, Ivan Beus, Dragan Soldo, Irfan Durić i Fuad Čolpa, dao je zeleno svjetlo za potpisivanje ugovora.

Uslijedile su burne reakcije javnosti, utjecajni reprezentativci Edin Džeko, Miralem Pjanić i mnogi drugi bili su protiv puta u Rusiju i jasno kazali da im ne pada napamet da igraju takav meč u vrijeme dok traje ruska agresija na Ukrajinu.

Sjednica Izvršnog odbora FSBiH koja je trebala preispitati odluke Komiteta za hitnost više puta je prolongirana, međutim ipak je u konačnici održana.

Rusi su prije tri dana preduhitrili FSBiH i "odjavili" Zmajeve. Rusija je tada postigla zvanični dogovor o prijateljskoj utakmici protiv Tadžikistana 17. novembra.

Vrijedi istaknuti da ove dvije reprezentacije nikada ranije nisu odigrale međusobni duel. I neće do daljnjeg.