Bosanskohercegovački stoper Nihad Mujakić jedan je od najvažnijih fudbalera turske ekipe MKE Ankaragucu koja nastupa u Spor Toto Super ligi, javlja Anadolija.

Mujakić je u ovoj polusezoni bio jedini igrač turskog kluba koji je igrao na svim utakmicama. MKE Ankaragucu je prvi dio sezone završio na 13. mjestu s 19 osvojenih bodova. Ekipa iz turske prijestolnice Ankare upisala je pet pobjeda, četiri remija i devet poraza. Mujakić, 24-godišnji bh. internacionalac koji igra na poziciji stopera, u MKE Ankaragucu je stigao na početku sezone iz FK Sarajevo.

Bh. fudbaler je na svih 18 utakmica turskog tima igrao svih 90 minuta.

- Ukupno 1.620 minuta -

Mujakić je tako na terenu proveo ukupno 1.620 minuta u polusezoni, čime se našao među 13 fudbalera koji su u prvom dijelu sezone ostvarili isti učinak.

U ekipi MKE Ankaragucu u polusezoni je nastupalo ukupno 28 igrača. Pored Mujakića, najviše nastupa u polusezoni u turskom timu upisao je Giorgi Beridze. Ukupno 11 igrača MKE Ankaragucua upisalo se u listu strijelaca u polusezoni. Ali Sowe je bio najbolji strijelac tima iz Ankare sa pet postignutih golova.

Beridze je postigao četiri, a Jese, Tolga Cigerci, Taylan Antalyali i Emre Kilin po dva gola.

Mujakić je u augustu 2022. godine potpisao ugovor za MKE Ankaragucu do 2026. godine. Mujakić je, osim za FK Sarajevo, igrao još u Kortrijku, Hajduku iz Splita i Waasland-Beverenu. Nastupao je za selekcije Bosne i Hercegovine U19 i U21.