"DEMANTIJ TEŠKE KLEVETE: Živim u Nahorevu u privatnom stanu 10 godina, nisam podstanar Osmice, niti sam ikada bio

Danas je portal "Slobodne Bosne" objavio, a ostali prenijeli, potpuno neistinitu i netačnu klevetu da me je SIPA prilikom pretresa stana Osmana Megmedagića Osmice u centru Sarajeva zatekla kao podstanara.  Također, ovu lažnu vijest je na svojem profilu podijelio i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i lider stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković.

„Pored kuće u naselju Grbavica u koji Mehmedagić živi sa porodicom, pripadnici SIPA-e pretresli su i stan u Mehmedagićevom vlasništvu. U stanu koji se nalazi u strogom centru Sarajeva policiju je čekalo iznenađenje: zatekli su u njemu Filipa Mursela Begovića, glavnog i odgovornog urednika magazina 'Stav', glasila Stranke demokratske akcije! Begović je objasnio da on već duže vrijeme živi kao podstanar u stanu Osmana Mehmedagića i uredno plaća kiriju.“

Zadnjih 10 godina sa suprugom i dvoje djece živim u sarajevskom naselju Nahorevo u stanu koji je privatno vlasništvo i kojega smo kupili na kredit i koji još uvijek plaćamo. Nikada u životu nisam bio u privatnoj kući ili stanu Osmana Mehmedagića Osmice, a kamoli da „duže vrijeme“ živim kao podstanar u njegovom stanu.  Nije mi poznato gdje se nalazi imovina Osmana Mehmedagića.

Sedmični list „Stav“ nije "bilten Stranke demokratske akcije", nisam sudjelovao u bilo kakvoj kampanji SDA u dijaspori , kako tvrdi „Slobodna  Bosna“, već sam kao i mnoge druge moje kolege i kao novinar i urednik i ispred Centra za dijasporu aktivizmom podržao zajedničku listu više stranka (Pokret za državu) u manjem bh. entitetu.

Svi koji su prenijeli ovu posve izmišljenu i na sudu vrlo lahko dokazivu lažnu vijest “Slobodne Bosne“, uključivši i „Dnevni Avaz“ i „Depo“ i „Source“... će biti tuženi, ako je u najkraćem roku ne uklone i ne objave demantij koji ću im poslati na njihove redakcijske mailove. Moj odvjetnik već priprema tužbe."