Nevjerojatna je količina laži koju svakodnevno proizvodi Radončićev Dnevni avaz. Nedavno smo pisali o mogućim razlozima koje prepoznajemo u potpunom političkom urušavanju njegove stranke te pokušaju da se putem svojeg medija nametne kao udarna špica opozicije. Pritom, naravno, Radončić i dalje drži sve poluge moći koje mu pružaju pozicije u Vladi Federacije BiH. Čekajući svoj neminovni i konačni politički kraj Fahrudin Radončić ponovo je izabrao svoju najdražu metu – porodicu Izetbegović.

O detaljima ćemo pisati u narednom štampanom broju Stava, a u nizu današnjih laži zanimljivo je širenje područja dezinformacija na širu porodicu Izetbegović. Naime, danas je Radončićev Dnevni avaz iznio dezinformaciju da "dok građani BiH dobivaju vakcine 'na kapaljku', mimo svih protokola za vakcinaciju, 12. maja u Zetri vakcinisali su se sestra i zet lidera SDA Bakira Izetbegovića, Sabina i Mirsad Berberović".

Dnevni avaz izmislio je i izvor koji im je otkrio da su "na redu za vakcinaciju tada bili oni iz prioritetne grupe, odnosno građani stariji od 75 godina".

Međutim, sedmični list Stav u posjedu je legalnog i službenog poziva kojega je Sabina Berberović primila putem službene Viber aplikacije nakon što se uredno prijavila kao i svi drugi građani.

"Vaš termin za vakcinaciju je 12.05.2021. od 18:00 do 19:00 na lokaciji olimpijska dvorana 'Juan Antonio Samaranch', Zetra."

Nakon što je Sabina Berberović odgovorila DA, aplikacija je registrirala odgovor te se vakcinisala prema legalnom službenom pozivu.

Do koje mjere laže Dnevni avaz pokazuju i dokumenti koje su "ekluzivno" objavili i u kojima praktički in flagranti demantuju sami sebe. Naime, u dokumentima se vide godišta ljudi koji su uz Sabinu Berberović taj dan pozvani na vakcinisanje. Iz njih se vidi da je riječ o istom ili čak i mlađem godištu, pa je posve nelogična izjava lažnog izvora koji tvrdi da su taj dan vakcinisani samo stariji od 75 godina.

Mržnja očito zaslijepi oči.

No, ako je tako u slučaju Fahrudina Radončića nije jasno kako je moguće da je ministar Haris Vranić ocijenio legalno vakcinisanje kćerke Alije Izetbegovića kao nemoralno kada ju je upravo on u ime nadležne institucije taj dan i pozvao na vakcinisanje.