Tokom današnje sjednice Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine objavljeno je da je Ivan Begić, novi potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda. Kasnije je Suad Arnautović, predsjednik CIK-a saopćio da je to ipak nije Begić, nego Davor Pranjić.

Begić je Arnautovića nazvao ˝dementnom budalom˝ i putem društvenih mreža poručio da bez obzira na ishod, on treba završiti u zatvoru.

Ranije objavljeni podaci ukazivali su na to da su potpredsjednici Rs-a Davor Pranjić iz HDZ-a te Senad Bratić iz SDA. No, na samoj sjednici CIK-a bilo je poprilično konfuzno jer nakon što je Arnautović saopćio da su potpredsjednici Pranjić i Ćamil Duraković, počeli su da ga ispravljaju i on sam na kraju je zaključio da on onda ima pogrešne podatke.

Arnautović je za N1 televiziju rekao da je "glavna kontrola" na sjednici saopćila da je to Begić te da je "neko imao potrebu da me na sjednici izbaci iz cipela pa je potpuno neodgojno i nekulturno upadao dok predsjednik govori".

Također, pojasnio je:

˝Mi o rezultatima nikada nismo vodili raspravu, niti nas rezultati trebaju interesirati, nego procesi kojima mi rukovodimo. Ali evo, svejedno, moja diskusija je bila na osnovu izvještaja glavne kontrole. Potpuno je u ovom trenutku za donošenje odluke poredak nebitan. To će se utvrditi kao sastavni dio odluke na stranici CIK-a˝.