Fudbal je jedan od stubova argentinskog identiteta. Stoga nije čudo što su, kada je Messi podigao pehar namijenjen svjetskim prvacima, tattoo umjetnicima počeli zvoniti telefoni. I još uvijek zvone. Mnogi su rasprodali termine za slijedećih nekoliko sedmica. U nekim slučajevima lista čekanja je i do godinu dana. Pehar, tri zvjezdice — po jedna za svako Svjetsko prvenstvo koje je osvojila Argentina — i portreti kapitena Albicelestea među najtraženijim su tetovažama.

Lago, tattoo umjetnik s osmogodišnjim iskustvom kaže da je ludnica za Svjetskim nogometnim prvenstvom nešto bez presedana: “Ponekad dobijem više zahtjeva za istu temu, naprimjer kad dođe bend u Buenos Aires, poput Coldplaya ili Harryja Stylesa, ali nikad nisam doživio takvo ludilo.”

Tattoo umjetnica Jimena Castillo Beltrán je specijalizirana za botaniku, ali sada je rasprodala svoje termine do februara zbog narudžbi tetovaža sa temom prvenstva.“Najviše tetoviram majska sunca, za našu zastavu i datum 12-18-22″.

Groznica Svjetskog prvenstva u Argentini ne razdvaja dob ni spol a najveća zvijezda tattoo booma je Leo Messi. Kod umjetnika ppoznatog kao Yeyo postoji lista čekanja od godinu dana. Za obavljanje posla potreban mu je cijeli dan, u nekim slučajevima i dva, a otkako je objavio sliku noge ukrašene Messijem kako ljubi pehar, ne prestaje dobivati narudžbe da napravi istu tetovažu.