U Goraždu sinoć je teško pretučen bivši nogometaš Almir Raščić, a napadači su mu zatim pucali u glavu.

On je hitno prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je i operiran, a prema nezvaničnim informacijama trenutno je u komi.

Kako saznaje Faktor, njega su na kućnom pragu, za sada nepoznate osobe prvo pretukle, a zatim su mu pucali u glavu iz vatrenog oružja.

Mirsad Kamenica, šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku MUP-a MUP-a Bosanskopodrinjskog kantona, kaže da je tužitelj napad okarakterizirao kao pokušaj ubistva i da je istraga u toku, kao i potraga za napadačima.

“Sinoć u 21.48 sati N.N. lice putem telefona obavijestilo je dežurnu službu Policijske stanice Goražde da je u ulici 43. Drinske brigade u jednom prolazu kod zgrade našao u ležećem položaju jedno lice s povredama na glavi. Na lice mjesta izašla je patrola PU Goražde te isti je prevezen u Kantonalnu bolnicu Goražde. Dežurni doktor je konstatovao povrede i da je životno ugrožen. U 22. 50 sati lice R. A. upućeno je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu”, rekao je za Faktor Kamenica.

Almir je bivši nogometaš Željezničara, a posljednjih godina bavi se ugostiteljstvom i drži kafić u Goraždu.

Almirov stariji brat je Admir Raščić koji je nosio dresove Željezničara, Sarajeva, Borca i drugih klubova, a njihov otac Muhidin je član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH i predsjednik IO Fudbalskog saveza Bosansko-podrinjskog kantona (BPK).

“Nažalost, vijesti koje smo dobili iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nisu nimalo dobre. Brat ima veliko oštećenje mozga i doktori čine sve da mu spase život. Upravo sam došao kod oca da mu saopštim tužnu vijest. Nadamo se da će Almir dobiti i ovu životnu bitku. Nije mi jasno zašto se sve ovo desilo. Ko je imao razlog da ovo uradi. Želim istaći da Almir nije pretučen već upucan u glavu”, rekao je za Faktor Admir Raščić.