Tetris | 22.06.2022.

Sastanak delegacija u Beogradu

Aleksandar Vučić pozvao Arape da više ulažu u Srbiju

Kako je saopćeno iz Službe za saradnju s medijima predsjednika Republike Srbije, sagovornici su se tokom sastanka saglasili da treba iskoristiti potencijale za unapređenje saradnje, a Vučić je pozvao investitore iz Saudijske Arabije da više ulažu u Srbiji i sarađuju sa srpskim privrednicima

R. I.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsedavajućeg Saudijskom fondu za razvoj Ahmeda Bin Akila el Hatiba s kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa i jačanju ekonomske saradnje, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopćeno iz Službe za saradnju s medijima predsjednika Republike Srbije, sagovornici su se tokom sastanka saglasili da treba iskoristiti potencijale za unapređenje saradnje, a Vučić je pozvao investitore iz Saudijske Arabije da više ulažu u Srbiji i sarađuju sa srpskim privrednicima.

"Predsjednik Vučić i ministar El Hatib su razgovarali o konkretnim projektima u oblasti turizma, saobraćaja i energetike, kao i o stvaranju uslova za lakše povezivanje dve zemlje i njenih građana i poslovnih ljudi, što podrazumijeva i jačanje pravnog okvira saradnje", navodi se u saopćenju.

Vučić je izrazio nadu da će Saudijska Arabija u što skorijem roku otvoriti diplomatsko predstavništvo u Beogradu i time dodatno intenzivirati sve vidove dalje saradnje.

Ministar El Hatib je Vučiću prenio pozdrave saudijskog kralja Salmana i prestolonasljednika Muhameda bin Salmana, kojima je Vučić uputio poziv da posjete Srbiju.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o aktuelnim globalnim političkim i ekonomskim pitanjima.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Nakon optužbi na račun supruge: Španski premijer Sanchez razmišlja o ostavci

Siljanovska Divkova i Pendarovski u drugom krugu predsjedničkih izbora u Sjevernoj Makedoniji

Naučni stav o historijatu, trenutnom stanju i mogućnostima vakufa u Maglaju

Erdogan: Ne održavamo više intenzivne trgovačke odnose s Izraelom, Netanyahu ugrožava sigurnost cijelog našeg regiona