Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopćio je u subotu kako je kandidat za predsjednika buduće vlade Srbije Ana Brnabić.

"U skladu s Ustavom, pošto sam saslušao mišljenja predstavnika izbornih lista, njih 10, a bio je 51 sudionik konsultacija, donio sam odluku o prijedlogu kandidata za predsjednika Vlade. Odluka je bila komplicirana i složena i unutar najveće stranke u zemlje, s koalicijskim partnerima", rekao je Vučić i dodao da će sva tri kandidata za ovo mjesto biti važni članovi Vlade.

Vučić je kazao da, kada je došlo do izbora između Ane Brnabić i Miloša Vučevića, najveća politička stranka nije se željela izjasniti jer oboje imaju njezinu podršku, postignut je dogovor, prenosi Tanjug.

"Predlažem Narodnoj skupštini Srbije Anu Brnabić kao kandidata za predsjednika Vlade. Ta odluka stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku. Ana Brnabić neće biti četiri godine predsjednik Vlade. Njezin mandat trajat će kraće, doći će do promjena u 2024. godini", ukazao je on.

Vučić je istaknuo kako je važno da ostane premijerka da bi mogli nastaviti i užurbano raditi na rješavanju problema za jesen i zimu.

"Veoma je važno da u tom razdoblju imamo nekog ko je iskusan", dodao je on.

Vučić navodi kako je pred Anom Brnabić težak posao da sastavi Vladu, istaknuvši kako će Vlada biti formirana u 20 dana.

"Nije pitanje hoće li će za 15 ili 25… Važno je da Vlada bude dobra, da bude mnogo promjena, nove energije, da ljudi grizu, da se bore za zemlju, da rade predano, srčano, da ovu tešku zimu i jesen preživimo", rekao je Vučić.

Također, Vučić je kazao kako će i Vučević biti značajan čimbenik nove Vlade i potpredsjednik.

Što se tiče Ivice Dačića, kazao je, da će imati značajnu i još značajniju ulogu i funkciju u državnom aparatu Srbije, što, dodaje, pokazuje koje povjerenje ima sve tri osobe.

Dačić će, naglasio je, osim važnog ministarskog mjesta i zamjenika predsjednika Vlade imati funkciju koordinatora službi sigurnosti.

Rekao je i da u Sinišu Malog ima veliko povjerenje i da će on biti jedan od potpredsjednika Vlade.