Nekadašnji direktor JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo na svom Facebook profilu objavio je da je dobio nove prijetnje.

"Nafaka, ili sve ono što koristimo na ovom svijetu, propisana je svakom pojedincu i sigurno će doći do njega makar se svi stanovnici nebesa i zemlje okupili da mu je uskrate. S obzirom na to da postoje dva načina sticanja nafake, oni su nam i propisani – jedan je dozvoljen, a drugi zabranjen. I tu je naša sloboda i na to možemo direktno utjecati, za razliku od količine te nafake koju, rekosmo, niko i ništa nemože umanjiti ili uvećati. Strah za nafakom čovjeka paralizuje da bude pravedan, da pomaže dobro a da se bori protiv zla, a dodatno ga šejtan plaši na tom putu znajući za tu njegovu zabrinutost oko nafake. Upravo poznajući ovo, razni diktatori i zulmćari kroz historiju su preko različitih vrsta pritisaka držali ljude potlačenim, dajući im mrvice ovosvjetskih blagodati, istovremeno ih plašeći da će im te mrvice biti i uskraćene, ako im ne budu poslušni. To je danas vidljivo i u 'trojkinoj republici sarajevo' i to sam osjetio na svojoj koži", počeo je ispovijest Adem Zalihić.

Kako objašnjava, mnogo puta je vršen pritisak na njega kao direktora JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS da zaposli ljude "preko štele", da završi tendere mimo procedure i slične korupcijske aktivnosti, što je, kaže, kategorički odbijao.

"Jasno mi je stavljeno do znanja da ću biti smijenjen ako ne pristanem biti 'kooperativan'. Na njihovu žalost, odbio sam saradnju, pa sam od Konakovića i njegove 'Trojke' nagrađen nelegalnom smjenom s pozicije. I ne samo to, nakon smjene nastavljeno je čak i s fizičkim nasiljem. S obzirom na to da sam bio zabrinut za svoju fizičku sigurnost i da sam je konačno obezbijedio, danas sam na poziv službenih organa davao iskaz po pitanju fizičkog nasilja koje sam pretrpio zbog te nesaradnje sa sarajevskim bossovima. Zato što nisam htio primiti mito i zaposliti određene ljude na pozicije koje ne zaslužuju, vršen je pritisak na mene od strane 'velikih riba' iz Sarajeva, za što postoje eksplicitni dokazi, koji su prezentirani službenim organimma", naveo je Zalihić i dodao da će biti veliko iznenađenje za javnost kada vidi kakvim se      metodama zloupotrebe službenog položaja i trgovinom utjecajem služe pojedini "cijenjeni funkcioneri" iz Sarajeva, ali će im, tvrdi, postati i sasvim jasno kako je "Osmorka" usjela u sebe apsorbirati pojedine članove.