Ima nešto čudno u tom Kiseljaku, izgleda da njegove vode loše utiču na mozgove onih koji bi da, kao, budu opozicija. U Kiseljaku opozicionari, naravno, šute, tamošnjem HDZ-u ne smiju ni opepelit’. Štaviše, okupe se pa akšamluče sa braćom ratnih zločinaca (ko ne vjeruje, neka potraži na internetu slike sa derneka sa bratom Dominika Ilijaševića), ali su zato opozicija u Sarajevu. I to uglavnom na Facebooku.

Sjetimo se, imali smo prvo slučaj nekakvog Zaima Beriše, tadašnjeg šefa kiseljačkog SDP-a. Zaim je ostao poznat po svojim izljevima šovinizma u mozak, kada je po društvenim mrežama nazivao političke neistomišljenike, tačnije većinu Bošnjaka, “stokom balijskom”, “muslimanima na baterije”, psovao rahmetli Aliju Izetbegovića, poručivao da bez Tita ne bi znali ni ko su ni šta su i sve završio, ironije li, parolom “Smrt fašizmu”. E onda je Beriša završio u crnoj hronici jer je nasrnuo na rođenog oca, pokušavajući ga zadaviti, i to zbog stotinu maraka!

Sada se, nakon Zaima javio novi opozicionar, Facebook jastreb Elmedina Konakovića, izvjesni Amel Duharkić koji je trijumfalno okončao lokalne izbore u Kiseljaku osvojivši cijelih 38 glasova. Duharkić nam je stavom na Facebooku odlučio pokazati šta je danas najvažnije u Kiseljaku i o čemu to povazdan razmišlja pa uviđa.

“Svakim danom uviđam da je process mladim muslimanima bio ispravan, samo su kazne bile blage. Najviše zla su nam upravo oni nanijeli. Podijelili Bosnu, podijelili narod a i dalje bi da se pitaju.”

Nije Duharkiću, dakle, najviše zla nanio Ivica Rajić. Nije ni Dario Kordić niti Dominik Como Ilijašević. Nije mu najviše zla u Kiseljaku nanio ni HVO koji je žive Bošnjake palio u Han Ploči, udaljenoj jedva koji kilometar od Kiseljaka ni Vojka Republike Srpske.

Njemu su najviše zla nanijeli “mladi muslimani” što je stav kakav se do sada mogao pročitati samo iz tastatura najogavnijih negatora Genocida i Agresije na Bosnu i Hercegovinu koji dane provode po forumima i mrežama. Nažalost, to je danas stav nekoga ko se predstavlja kao alternativa, nekoga ko je na izbore s atakvim stavom izišao u ime stranke Elmedina Konakovića.