Na današnji dan, prije 31 godinu, 22. decembra 1990. godine službeno je formiran Muslimanski omladinski savez, preteča Asocijacije mladih SDA. Prve generacije MOS-ovaca imale su historijsku misiju i ulogu u radu Stranke demokratske akcije i odbrani države Bosne i Hercegovine od agresora sa istočne i zapadne strane.

Prva sjednica Skupštine Muslimanskog omladinskog saveza održana je u današnjem Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, a danas će širom Bosne i Hercegovine biti održane prigodne manifestacije, svečanosti i obilježavanja ove značajne godišnjice u organizaciji Asocijacije mladih SDA.

Danas, omladinska politička organizacija koja je proistekla iz Muslimanskog omladinskog saveza - Asocijacija mladih SDA predstavlja najmasovniju i najaktivniju omladinsku političku organizaciju u državi.

U svom članstvu danas, Asocijacija mladih SDA ima i doktore nauka, magistre, zlatne i srebrene značke sa univerziteta, dobitnike rektorovih i dekanovih nagrada, istaknute privrednike, direktore i marljive radnike kompanija iz realnog sektora, društvene aktiviste i volontere koji daju energiju, motivaciju i doprinos u izgradnji države.

Asocijacija mladih SDA koristi ovu priliku da čestita 31 godinu od formiranja Muslimanskog omladinskog saveza svim članovima MOS-a, kao i članovima i simpatizerima Stranke demokratske akcije. Pozivamo mlade ljude da nam se pridruže, da čuju naše ideje, motive i planove i lično se uvjere da je Stranka demokratske akcije i Asocijacija mladih najorganizovanija i najozbiljnija politička stranka i politički podmladak.