fbpx

Twitter-pajac Suljagić

Kad neduhoviti, agresivni i ostrašćeni pokušavaju biti ironični, uglavnom ispadnu smiješni. Dokazuje to svojim nalogom na Twitteru iz dana u dan ideolog Građanskog saveza Emir Suljagić, pokušavajući zabaviti ono pet-šest svojih pratitelja na toj mreži.

Kad neduhoviti, agresivni i ostrašćeni pokušavaju biti ironični, uglavnom ispadnu smiješni. Dokazuje to svojim nalogom na Twitteru iz dana u dan ideolog Građanskog saveza Emir Suljagić, pokušavajući zabaviti ono pet-šest svojih pratitelja na toj mreži.

Tako je i ovih dana, pokušavši biti ironičan, uz svoje male, ali umne misli, na svom nalogu zalijepio fotografiju na kojoj su fotografirani na kahvi Aljoša Čampara, ministar unutarnjih poslova FBiH, i Asim Metiljević, urednik portala Slobodna Bosna. Pored te fotografije kopija rješenja na kojem stoji kako je Suzana Mijatović uposlenica Direkcije za evropske integracije.

K’o biva, tako je Mijatović dobila posao u DEI. Tako funkcionira mozak Emira Suljagića. Nastranu to što je Suzana Mijatović, dugogodišnja hrabra novinarka Slobodne Bosne još prije 20 godina, kada je to značilo nositi glavu u torbi, u Slobodnoj Bosni pisala o HDZ-u, njegovim čelnicima, kriminalcima, ratnim zločincima i tajkunima ono što Suljagić smije tek danas udobno sakriven iza računara.

Ono što Suljagić ne zna jeste to da Suzana Mijatović već više od godinu dana ne radi u Slobodnoj Bosni. Da je nakon što je otišla iz tog medija bila  urednica portala Klix. Pa onda mjesecima bila bez posla, upravo i zbog svog pisanja o HDZ-u. I tek onda, nakon uredno provedenog konkursa, uspjela je dobiti posao u DEI. Njoj, za razliku od Suljagićeve aktuelne supruge, nije niko pomagao.

Kada već u takav kontekst stavlja Slobodnu Bosnu, trebao bi Suljagić probati objasniti kako se u impresumu portala Slobodna Bosna kojeg pljuje po Twitteru, nalazi osoba koja se zove i preziva isto kao i član Glavnog odbora Građanskog saveza.

Da li je izvjesni Hadžović, koji piše (uglavnom gluposti) na portalu, ista osoba kao i ona u rukovodstvu GS? Stavljajući bivšu novinarku u kontekst namještanja poslova u državnoj službi, Suljagić se jadno pokušao osvetiti za ono što je Mijatović prva objavila u SB prije nekoliko godina.

Policijski zapisnik nakon uviđaja nastalog nakon što je sadašnji profesor, nekadašnji propali kantonalni ministar i državni doministar premlatio svoju bivšu suprugu. O čemu je ona, bivša supruga, također na stranicama SB, svjedočila nekoliko mjeseci kasnije.

PROČITAJTE I...

“Nismo mnogo vremena potrošili spremajući ga zato što je bio poprilično spreman jer je hifz naučio još kao malo dijete. Kada sam mu predložio da zajedno ponovimo hifz i da ga pripremimo za komisiju, povjerio mi se da je odmah nakon toga razgovarao sa svojom majkom, koja je ostala u Maroku, i da mu je rekla da je usnila san u kojem je on obukao odjeću imama, onako kako se oblače u Maroku. U to je došao njegov otac koji je već ranije preselio na ahiret i dao joj Mushaf, kazavši joj da taj Mushaf da Abdelaliju”, kaže hafiz Hašim ef. Zahirović, imam Centralne džamije u Hadžićima

Osoblje koje je tokom pandemije boravilo u inostranstvu, u zemljama s visokom stopom zaraženih, među njima i doktori, vraćalo se na posao bez da je ijedan dan provelo u izolaciji. No, sve je kulminiralo slučajem žene zaražene virusom korona koja je preminula u Sarajevu prošle sedmice.  

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!