fbpx

TURSKE SNAGE U PROTEKLA 24 SATA NEUTRALIZIRALE 184 VOJNIKA ASSADOVOG REŽIMA

U protekla 24 sata uništena su četiri tenka, pet topova i VBR-ova, tri protutenkovska gnijezda, osam vojnih vozila, dva terenca s mitraljezima i dva oklopnjaka režimskih snaga, navodi se u saopćenju resornog turskog ministarstva

Ministarstvo odbrane Republike Turske saopćilo je da su u protekla 24 sata operacije “Proljetni štit” u Idlibu neutralizirana 184 vojnika režima Bashara al-Assada.

U saopćenju se navodi da je operacija i sinoć nastavljena i da i dalje djeluju i zračne i kopnene snage.

– U protekla 24 sata uništena su četiri tenka, pet topova i VBR-ova, tri protutenkovska gnijezda, osam vojnih vozila, dva terenska vozila sa mitraljezima, dva oklopnjaka te su neutralizirana 184 vojnika režima – navodi se u saopćenju.

U skladu s međunarodnim pravom na samoodbranu turske snage provode operaciju “Proljetni štit” u deeskalacijskoj zoni Idlib, a riječ je o operaciji koja je pokrenuta kao odgovor na zračne napade koje su snage Assadovog režima 27. februara izvele na položaje turske vojske.

PROČITAJTE I...

“Bacanje para”, “ko će ih napuniti”, “bespotrebno” – mali su asortiman “argumenata” kojima se opozicija gađala kada su građene bolnice u Turskoj. Sada su te bolnice volšebno postale “prepreka” u borbi protiv pandemije. Mozak staje pred takvom “argumentacijom”

Prema službenim podacima, Iran je do početka sedmice zabilježio 20.610 slučajeva zaraze Covid-19, a umrlo je 1.566 umrlo. Službeno. Stvarne brojke, kako i same vlasti priznaju, su mnogo veće.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!