fbpx

TURSKE SNAGE U PROTEKLA 24 SATA NEUTRALIZIRALE 184 VOJNIKA ASSADOVOG REŽIMA

U protekla 24 sata uništena su četiri tenka, pet topova i VBR-ova, tri protutenkovska gnijezda, osam vojnih vozila, dva terenca s mitraljezima i dva oklopnjaka režimskih snaga, navodi se u saopćenju resornog turskog ministarstva

Ministarstvo odbrane Republike Turske saopćilo je da su u protekla 24 sata operacije “Proljetni štit” u Idlibu neutralizirana 184 vojnika režima Bashara al-Assada.

U saopćenju se navodi da je operacija i sinoć nastavljena i da i dalje djeluju i zračne i kopnene snage.

– U protekla 24 sata uništena su četiri tenka, pet topova i VBR-ova, tri protutenkovska gnijezda, osam vojnih vozila, dva terenska vozila sa mitraljezima, dva oklopnjaka te su neutralizirana 184 vojnika režima – navodi se u saopćenju.

U skladu s međunarodnim pravom na samoodbranu turske snage provode operaciju “Proljetni štit” u deeskalacijskoj zoni Idlib, a riječ je o operaciji koja je pokrenuta kao odgovor na zračne napade koje su snage Assadovog režima 27. februara izvele na položaje turske vojske.

PROČITAJTE I...

Moramo biti oštri prema Vladi Turske, a ne prema turskom narodu, koji zaslužuje više nego Erdoğanovu Vladu” jeste rečenica koja otkriva pomenute fantazije, ali također glupost i Macronovo bazično nerazumijevanje spora. Naime, prije svega, tursko-grčki sporovi oko morskog razgraničenja i zračnog prostora stariji su (više decenija) od političke karijere turskog predsjednika i vrlo je iluzorno misliti da bi promjena vlasti u Turskoj, koju Macron očigledno priželjkuje, trajno riješila spor

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!