fbpx

Turske snage tokom maja neutralizirale 78 terorista

Tursko Ministarstvo raspisuje potjernice za teroristima u ukupno pet kategorija, a od kojih je “crvena“ rezervirana za najtraženije, a “siva“ je najniže rangirana.

 

Turske snage neutralizirale su tokom maja 78 terorista u antiterorističkim operacijama u zemlji, izjavio je u četvrtak vladin zvaničnik, a javlja Anadolu Agency (AA).

Ismail Catakli, zamjenik ministra unutrašnjih poslova, kazao je na redovnoj konferenciji za medije da se među neutraliziranim teroristima nalaze i četvorica s narandžaste liste najtraženijih terorista i šestorica sa sive.

Tursko Ministarstvo raspisuje potjernice za teroristima u ukupno pet kategorija, a od kojih je “crvena“ rezervirana za najtraženije, a “siva“ je najniže rangirana.

Vijeće nacionalne sigurnosti Republike Turske (MGK) saopćilo je ove sedmice da će Turska nastaviti odlučnu borbu protiv svih terorističkih organizacija, uključujući PKK/KCK-PYD/YPG, ISIS i FETO.

Pripadnici PKK-a, koja je proglašena terorističkom organizacijom u Turskoj, Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i Evropskoj uniji (EU), tokom perioda dužeg od 30 godina usmrtili su više od 40.000 ljudi, uključujući djecu, žene i stare.

PROČITAJTE I...

Sarajevska Općina Centar i načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, u saradnji sa BZK „PREPOROD“ i izdavačkom kućom „KNJIGOLJUBAC“ pokrenula je akciju prikupljanja knjiga za prvu bošnjačku biblioteku u Crnoj Gori. Cilj je prikupiti bibliotečku građu s fokusom na temu historije Bosne i Hercegovine, historije Bošnjaka, historije bosanskohercegovačke i bošnjačke književnosti, kulture, lingvistike, prava, ekonomije i svih ostalih područja bitnih za obrazovanje mladih.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!