fbpx

Turska pozdravila sporazum o izbornim pravilima za Mostar

Napominje se također da je ovaj sporazum važan i u pogledu funkcionisanja demokratskih institucija Bosne i Hercegovine, održavanja stabilnosti na Balkanu te nastavka demokratskih procesa u regionu

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Turske izrazilo je zadovoljstvo zbog postizanja političkog sporazuma o izbornom zakonu po pitanju Mostara, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Pozdravljamo dogovor stranaka koji će omogućiti da se nakon 12 godina ponovo održe lokalni izbori u Mostaru”, navodi se u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske.

Napominje se također da je ovaj sporazum važan i u pogledu funkcionisanja demokratskih institucija Bosne i Hercegovine, održavanja stabilnosti na Balkanu te nastavka demokratskih procesa u regionu.

“Naša zemlja će i dalje podržavati napore Bosne i Hercegovine koje ta zemlja čini u duhu jedinstva i solidarnosti radi postizanja napretka i blagostanja”, dodaje se.

U Mostaru je u srijedu održan sastanak delegacija Evropske unije (EU), ambasadora SAD-a i Velike Britanije sa šefovima Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) i Stranke demokratske akcije (SDA), koji je rezultirao sporazumom o izbornom modelu za Grad Mostar. Potpisali su ga stranački lideri Dragan Čović i Bakir Izetbegović, te predsjednici gradskih organizacija HDZ-a i SDA, Slaven Zeljko i Salem Marić.

PROČITAJTE I...

Posmatrajući čitav taj neukusni, ali vrlo razotkrivajući performans, to pozorište sjenki i lutaka, to licemjerno pretvaranja i glumatanje, čini se da bi, umjesto rupa po zidovima, članovi frankenštajn koalicije prije trebali začepljivati zjapeće rupetine u vlastitom znanju, srcu i glavama

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!