fbpx

Super Dino

Nećemo ovaj put o “Bosna‑agentu”, Sport Centru, Zetri, Mišku Ražnatoviću i sličnim projektima. Nego ćemo o novinskom arhivu u kojem se iz vremena kada su ovdašnji mediji bili puno bolji nego danas može svašta naći. I to “svaka prijava, potpis, kolege sa fakulteta”.

 

“Uništio KK Bosnu, a postoji revizorski izvještaj, objavljen, svaka marka, puna dvorana, titule, igrači. Završio fakultet za nekoliko sedmica i položio sve ispite za nekoliko dana, a postoji svaka prijava, potpis, kolege sa fakulteta, profesori, sve živi ljudi. Šef sam bio mafije u Sarajevu jer poznajem nekoliko mangupa sa sarajevskih ulica. Stotine izmišljenih različitih afera, skandala. Nikad nijedan, al’ NIJEDAN dokazan”, zavapit će prije nekoliko dana na svom profilu na Facebooku vječito ugroženi, duboko neshvaćeni, hudi Elmedin Konaković.

Zna on dobro da ovdašnji svijet pamti otprilike tri dana unazad te da se nešto što je dokazano prije tačno 11 godina danas može podvesti pod “nikad nijedan, al’ nijedan”. Nećemo ovaj put o “Bosna‑agentu”, Sport Centru, Zetri, Mišku Ražnatoviću i sličnim projektima. Nego ćemo o novinskom arhivu u kojem se iz vremena kada su ovdašnji mediji bili puno bolji nego danas može svašta naći. I to “svaka prijava, potpis, kolege sa fakulteta”.

Dakle, neposredno prije nego što će propasti kao kandidat SDA na jednim od izbora za načelnika sarajevske Općine Centar, Konaković se počeo u javnosti predstavljati kao sportski menadžer. Zaintrigirani Konakovićevim naglim akademskim usponom, tadašnji novinari Dana prokopali su dokumentaciju studentske službe Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu i otkrili kako je Elmedin Konaković ustvari Super Dino. On je uspio za godinu i po završiti dvogodišnji studij. Pored brojnih obaveza koje je imao, ispite s Više trenerske škole, koju je upisao 2004/2005. godine, polagao je bukvalno u razmacima od jednog do dva dana!

U njegovom indeksu stoj da je devet najvažnijih ispita položio u samo jednom mjesecu, tačnije, od 8. do 22. juna 2006. Za tačno trinaest dana. Predmet Menadžment ljudskih resursa polaže 8. juna devetkom, a potom slijede desetke, 11, 13, 14. te 16. juna. Prosjek mu 17. juna kvari predmet Jezička kultura – polaže je osmicom. Odmah sutradan Sportski menadžment završava devetkom, a potom čitav studij okončava 22. osmicom i desetkom! Međutim, ovaj neviđeni uspjeh, pišu tada Dani, nije ništa ako ga usporedimo s načinom na koji Konaković apsolvira bolonjski proces.

Kada, naredne godine, Sarajevski univerzitet “uvodi” bolonju na fakultete, a Izet Rađo omogućava studentima Više trenerske škole da uz polaganje još samo jedne godine dobiju stepen visoke stručne spreme, Konaković postaje primjer briljantnog akademskog pregalaštva. Od dvanaest predmeta, deset ih polaže desetkom, i to u rekordnom roku: od 4. do 29. februara 2008. godine! Taman na vrijeme da kao najuspješniji student generacije, s tek stečenim zvanjem sportskog menadžera, krene u izbornu kampanju. /N. H./

PROČITAJTE I...

I zato, sve nas hrabri što se, uslijed masovnog širenja virusa korone među Bošnjacima u Sandžaku, na sarajevskoj Vijećnici emitira slika podrške, sandžačke zastave s ljiljanima i polumjesecom na kojoj piše “Jedno srce – jedan narod”. Dušmani laju i negoduju. Uzalud im je jer – sve dok je jednog srca, bit će i jednog naroda.

Normalnog čovjeka ovakav suludi politički avanturizam, odsustvo zdravog razuma i nebriga spram sugrađana ostavlja bez riječi. Kako je moguće da je ovdašnja, uglavnom sarajevska, opozicija spremna raditi protiv interesa države i Bošnjaka, importirati političku nestabilnost te se još i kockati sa životima hiljada sugrađana i vlastitih glasača? Ko su ti ljudi, da li su normalni, imaju li barem mrvu pameti ili morala?

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!