fbpx

SDA: Izvanredan rezultat SDA u Zvorniku, očekujemo poziciju predsjedavajućeg Skupštine

Cilj izabranih zastupnika je imati predsjednika Skupštine i poziciju s koje će moći rješavati najznačajnije projekte koji će značiti poboljšanje kvaliteta živorta povratnika.

Da je Stranka demokratske akcije  napravila izvanredan rezultat i u manjem bh. entitetu govori i rezultat na proteklim izborima GO SDA Zvornik.

Iako još uvijek preliminarni rezultati, SDA će u Zvorniku imati sigurna tri odbornika u Skupštini Grada Zvornika, te se očekuje prolazak i četvrtog.

“Možemo slobodno reći da smo na svim biračkim mjestima odnijeli pobjedu kada su u pitanju probosanske stranke koje predstavljaju povratnike. Do sada je to oko 3000 glasova, očekujemo puno više u konačnici. Naravno, SDA je ključni politički subjekt koji kontinuitano ima odbornike u Skupštini. Pored prisustva koronavirusa, koji nam je otežao izlaznost glasača, stranka bilježi porast broja glasača koji su povjerenje dali SDA-u. Ponosno ćemo pradstavljati povratnike i biti njihov glas” kazao je predsjednik GO SDA Zvornik Mensur Selimović

Ističu da su lokalni izbori pokazali snagu SDA i da  jedino predstavnici ove stranke zastupaju njihove interese i rješavaju najznačajnija pitanja koja se tiču povratnika.

Cilj izabranih zastupnika je imati predsjednika Skupštine i poziciju s koje će moći rješavati najznačajnije projekte koji će značiti poboljšanje kvaliteta živorta povratnika.

PROČITAJTE I...

Knezović je upao u sevdah i ekstazu proslavljajući izborne rezultate u Novom Travniku, gdje je Konakovićev NiP guranjem svoga kandidata za načelnika općine podijelio bošnjačko glasačko tijelo i donio pobjedu kandidatu HDZ-a. “Sjajno je gledati kako Hrvati vraćaju Središnju Bosnu, kolijevku hrvatstva... Dite vraćamo materi i uskoro mu dajemo ime”, klikće Knezović i u vjersko-nacionalnom zanosu poentira: “Zvat će se Republika Herceg-Bosna i svi ćete biti pozvani na krštenje!”

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!