fbpx

SDA: Dodik je spreman žrtvovati sigurnost građana radi svojih političkih avantura

Višemjesečna zabrinutost predsjednika SNSD-a Milorada Dodika po pitanju migrantske krize pokazuje ovih dana svoju licemjernu suštinu, saopćeno je iz SDA.  

Mjesecima je, kako ističu, Dodik zvonio na sva zvona kako državne institucije trebaju efikasnije reagirati na migrantsku krizu, a sada kada BiH prijeti najopasniji migrantski talas, on blokira državne institucije i sprečava ih da zaštite sigurnost građana.

– Već sedmicama Vijeće ministara i Parlamentarna skupština BiH nisu u mogućnosti da normalno zasjedaju zbog toga što kadrovi iz entiteta RS blokiraju proces odlučivanja. Nastojanja predsjedavajućeg Vijeća ministara da organizira sjednice Vijeća ministara, na kojima se ništa neće odlučivati već samo primati određene informacije k znanju, predstavljaju paravan kojim se pokušava sakriti činjenica da Dodik onemogućava državu da odgovori najozbiljnijem sigurnosnom izazovu – navode iz SDA.

Dodaju da Dodikovo istrajavanje u tome da ne omogući ni angažovanje Oružanih snaga BiH radi zaustavljanja migranata na istočnoj granici, pokazuje da je on spreman žrtvovati sigurnost građana, a najviše onih u entitetu RS, radi svojih političkih avantura i ucjena.

PROČITAJTE I...

Posmatrajući čitav taj neukusni, ali vrlo razotkrivajući performans, to pozorište sjenki i lutaka, to licemjerno pretvaranja i glumatanje, čini se da bi, umjesto rupa po zidovima, članovi frankenštajn koalicije prije trebali začepljivati zjapeće rupetine u vlastitom znanju, srcu i glavama

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!