fbpx

Ruska govna i američke pite

Poručuje li Nikšić na indirektan način ovakvom zamjenom teza i napadom na prijateljsku Tursku, koja pruža bezrezervnu podršku Bosni i Hercegovini ka njenom putu u NATO, da on lično nije za pristupanje Bosne i Hercegovine NATO savezu?

 

Karikaturalni Nermin Nikšić još je jednom pokazao zašto je SDP ondje gdje jeste, na političkom dnu, te zašto su bilo kakve perspektive ove nekad najveće ljevičarske stranke u Bosni i Hercegovini nepostojeće sve dok je on na njenom čelu.

U trenutku dok ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petar Ivancov krši svaki diplomatski protokol, te se grubo miješa u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine otvoreno pokušavajući da je sabotira i zaustavi na njenom putu ka priključenju NATO-u, rusofilni Nermin Nikšić našao se prozivati nikoga drugog nego prijateljsku Tursku!

Komentirajući predizborne izjave premijera Hrvatske i predsjednika tamošnjeg HDZ-a Andreja Plenkovića, jugonostalgični i za bilo kakav patriotizam inače nezainteresirani Nikšić odjednom je dobio iznenadni napad probosanskog suverenizma i patriotizma pa je izjavio kako “gospodin Plenković, niti bilo ko iz našeg susjedstva, a bogami i oni još dalje, iz Turske, neće odlučivati o sudbini Bosne i Hercegovine”. Nevjerovatno!

Da li je Nikšićevo izbjegavanje da se oglasi u vezi sa subverzivnim ponašanjem ruskog ambasadora Ivancova te ničim izazvano problematiziranje uloge Republike Turske u Bosni i Hercegovini posljedica Nikšićevog kukavičluka, ideoloških stajališta ili nekih ličnih interesa i veza koje kultivira s Ambasadom Rusije?

Poručuje li Nikšić na indirektan način ovakvom zamjenom teza i napadom na prijateljsku Tursku, koja pruža bezrezervnu podršku Bosni i Hercegovini ka njenom putu u NATO, da on lično nije za pristupanje Bosne i Hercegovine NATO savezu?

Ili je možda u pitanju tek ona dobro poznata komunjarska rusofilija zbog koje je drugovima uvijek bilo draže “rusko govno” od “američke pite”? /M. Drnišlić/

Prethodni članak

Dženaza za lobanje

PROČITAJTE I...

“On se još uvijek nije prilagodio na mir. Zaboravio je da je, hvala Bogu, prošlo 25 godina od rata. Za njegovu ratnu ulogu mu svi skidamo kapu, o tome nema ni govora ni dileme, ali prošlo je četvrt stoljeća od rata, danas se ne može komandovati ljudima. S ljudima treba raditi, ljude treba tretirati na način koji odgovara i vremenu i prostoru. Ahmed Sejdić hoće da bude osoba koja će određivati ko u Višegradu valja, a ko ne valja. On na to nema pravo. Njegovu ratnu ulogu niko od nas ne osporava, ali isto tako, niko nema pravo osporavati ono što sam napravio ovdje u proteklih 15 godina”

Možda sam i jedini čovjek u Zavidovićima koji dovoljno dobro razumije problem “Krivaje” i njene potencijale i koji može naći rješenje za nju i njene radnike. Neophodno je dovesti “Krivaju” u pravne okvire koji neće ugroziti buduće vlasnike i nosioce njenog razvoja. Nakon rješavanja pravnih prepreka, zaista bih se radovao rješavanju tog privrednog izazova koji je isključivo u domenu moje struke i za koji imam mnoštvo prijedloga rješenja

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!