fbpx

Ruska govna i američke pite

Poručuje li Nikšić na indirektan način ovakvom zamjenom teza i napadom na prijateljsku Tursku, koja pruža bezrezervnu podršku Bosni i Hercegovini ka njenom putu u NATO, da on lično nije za pristupanje Bosne i Hercegovine NATO savezu?

 

Karikaturalni Nermin Nikšić još je jednom pokazao zašto je SDP ondje gdje jeste, na političkom dnu, te zašto su bilo kakve perspektive ove nekad najveće ljevičarske stranke u Bosni i Hercegovini nepostojeće sve dok je on na njenom čelu.

U trenutku dok ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petar Ivancov krši svaki diplomatski protokol, te se grubo miješa u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine otvoreno pokušavajući da je sabotira i zaustavi na njenom putu ka priključenju NATO-u, rusofilni Nermin Nikšić našao se prozivati nikoga drugog nego prijateljsku Tursku!

Komentirajući predizborne izjave premijera Hrvatske i predsjednika tamošnjeg HDZ-a Andreja Plenkovića, jugonostalgični i za bilo kakav patriotizam inače nezainteresirani Nikšić odjednom je dobio iznenadni napad probosanskog suverenizma i patriotizma pa je izjavio kako “gospodin Plenković, niti bilo ko iz našeg susjedstva, a bogami i oni još dalje, iz Turske, neće odlučivati o sudbini Bosne i Hercegovine”. Nevjerovatno!

Da li je Nikšićevo izbjegavanje da se oglasi u vezi sa subverzivnim ponašanjem ruskog ambasadora Ivancova te ničim izazvano problematiziranje uloge Republike Turske u Bosni i Hercegovini posljedica Nikšićevog kukavičluka, ideoloških stajališta ili nekih ličnih interesa i veza koje kultivira s Ambasadom Rusije?

Poručuje li Nikšić na indirektan način ovakvom zamjenom teza i napadom na prijateljsku Tursku, koja pruža bezrezervnu podršku Bosni i Hercegovini ka njenom putu u NATO, da on lično nije za pristupanje Bosne i Hercegovine NATO savezu?

Ili je možda u pitanju tek ona dobro poznata komunjarska rusofilija zbog koje je drugovima uvijek bilo draže “rusko govno” od “američke pite”? /M. Drnišlić/

Prethodni članak

Dženaza za lobanje

PROČITAJTE I...

“Mi Bosnu danas branimo kroz politiku, na izborima. Iako je oružana agresija završila, agresorske ideje još su uvijek žive i mi smo toga svjesni. S druge strane, probosanski blok, da ga tako nazovemo, zakazao je i ne može ponuditi adekvatni odgovor ukoliko nema podršku biračkog tijela. Istovremeno, mi širom Zapadne Evrope i Amerike imamo odlične logističke baze u vidu naših zavičajnih klubova, džemata, kulturnih udruženja i društava za očuvanje tradicije... Uvidjeli smo da je to doista veliki potencijal koji se mora iskoristiti. Ne želeći ni u koga upirati prstom i pozivati ga na odgovornost, mi smo se zapitali zbog čega mi ne bismo iskoristili taj potencijal, ako ga već nisu svjesni oni koji bi možda trebali biti. Tako je počela naša priča”

Neka im mališani kojima zabranjuju bosanski jezik, a koji danas ponosno trčkaraju u Srebrenici, Zvorniku, Bratuncu, Bijeljini, Osmacima, Vlasenici, Milićima, Prijedoru, Vukosavlju, Tesliću, Doboju, Banjoj Luci, Prnjavoru, Kotor-Varoši, Foči, Višegradu, Bosanskom Novom..., budu motiv da glasaju. Ovi su mališani budućnost našeg naroda u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. U ovom dijelu naše domovine, kad idete na glasanje, idete da glasate za veća prava, više slobode, više dostojanstva, za više onih koji će poštovati žrtve, za više onih koji neće negirati genocid, za više onih koji vole Bosnu i Hercegovinu i koji će se boriti za nju

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!