fbpx

Protesti ispred centra za obradu glasačkih listića u Arizoni

Više od 100 demonstranata koji su nosili kačkete s natpisom MAGA, Trumpovim sloganom, i mašući transparentima Trump 2020 okupili su se ispred centra za obradu glasačkih listića u okrugu Maricopa u državi Arizoni gdje je u toku prebrojavanje glasova.

Složno su skandirali “Prebrojte glasove!” i “Pustite nas unutra!” dok je policija pokušavala da ih vrati od zgrade u kojoj se prebrojavaju glasovi drugu godinu zaredom u najmnogoljudnijem okrugu Arizone, što bi moglo potaknuti tijesnu utrku između predsjednika Trumpa i bivšeg potpredsjednika Joea Bidena, javio je Washington Post.

Mnogi su demonstranti potaknuti neutemeljenom tvrdnjom da su dijelovi glasačkih listića, na kojima se glasalo za Trumpa, diskvalificirani jer su glasači koristili flomastere da označe svoj izbor, glasina koju su neki nazvali afera “SharpieGate”.

Zapravo je činjenica da u zvaničnu statsitiku ulaze i glasački listići označeni flomasterima, navodi se u saopćenju Odbora izbornih posmatrača okruga Maricopa. Odjel za lokalne izbore davao je glasačima flomastere jer se tinta brzo suši.

PROČITAJTE I...

Dok javnost očekuje tužiteljsku odluku u slučaju respiratori, za koju je zakonski rok istekao 28. novembra, začuđuju izjave pojedinaca, političara, koji svojim tvrdnjama insinuiraju da su upućeni u predmet i znaju detalje koji su do sada nepoznati javnosti, piše portal Vijesti.ba. Među njima, posebno iznenađuje istup Denisa Zvizdića koji je danas rekao: “Svima je kristalno jasno da je premijera Novalića i njegovu karijeru jedino i isključivo ugrozila NN ženska osoba koja je telefonski naredila kupovinu respiratora.”

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!