fbpx

POČELO ČETNIČKO ORGIJANJE SRPSKIH POLICAJACA NA SANDŽAKU

Nakon vijesti o napadu na dva Bošnjaka u Pljevljima, po društvenim mrežama šire se snimci razularenih četničkih hordi širom Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, u kojima se slavi povratak "velike Srbije". Ovo je jedna od njih iz Bijelog Polja na kojima "pritisak na Turke" proslavljaju policijaci srpske nacionalnosti.

Uz pjesmu “Od glave Zete do grada Spuža” i fotografije Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Slobodana Miloševića i drugih ratnih zločinaca, u Bijelom Polju je proslavljeno “oslobođenje” Crne Gore, prenosi portal “Sandžak danas”.

U prilogu je i tekst pomenute pjesme.

“Od glave Zete do grada Spuža
Krvavi lanac vojske se pruža
Pritisli Srbi turske livade
Turcima u Spuž zadaju jade
A serdar Vule s visoke kule
Džeferdar pali, kukaju bule!
Leleču turci, kukaju bule
Oj lele lele, one ga Vule
A serdar Janko sa sabljom maše
Udrite braćo, SRPSTVO JE NAŠE!”

Ovakvu političku ideologiju i negatore genocida podržava i Stranka pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, čiji članovi i simpatizeti putem društvenih mreža čestitaju opoziciji pobjedu i “oslobođenje Crne Gore”.

PROČITAJTE I...

Provodi se institucionalni teror manjine nad većinom, zloupotrebljava se institut vitalnog interesa, kontinuirana je blokada imenovanja sudaca, a vlada potpuna kontrola tužilaštva od osovine SNSD-HDZ, dok najbrojniji narod nema svoje zastupnike u vrhu tužilaštva i pravosuđa. Ugrožena je država i njezin najbrojniji narod, pretvoren u taoca politika koje navodno prezentiraju interese druga dva. Bosna i Hercegovina zanemarila je svoje prijatelje i saveznike, neke je čak i pod diktatima odbacila. Vrijeme je da ih vrati i da stječe nove. To se može samo ustrajnim, sistematskim i istinitim prezentiranjem stvarnosti provedbe Dejtonskog sporazuma, od individualnih kontakata do državne razine, gdje god je to moguće (da ne nailazi na blokade srpsko-hrvatskog protubosanskog savezništva)

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

 • Deka 01.09.2020.

  Pa vi majkani malo imate veze sa Turcima malo nemate. Dotična pjesma je stara 200 god i nema veze ni sa prvobitnim četničkim pokretom u Makedoniji a kamoli u ww2. A i vi se izjasnjavate kao ,, bosnjaci,, tako da ne vidim kako vas ova pjesma vrijedja.

  Odgovori
  • Ronin 01.09.2020.

   Vule Adzic crnogorski serdar istakao se u oslobodjenju ili zauzimanju Spuža od Turaka 1876 god..Tada je pjesma i nastala..Ko je branio a ko osvajao tako se potomci i odnose prema ovoj pjesmi..Da je jaka jeste..meni najdraza..

   Odgovori
 • MILE 02.09.2020.

  Ne palite raju sa ovakvim tekstovima….pesma je iz turskog zemana,rodoljubiva,ne vredja nikoga,podseća na 5 vekova ropstva i borbe Srba za slobodu,baš kao i 30 godina robovanja pod Milom.

  Odgovori

Podržite nas na Facebooku!