fbpx

POČELO ČETNIČKO ORGIJANJE SRPSKIH POLICAJACA NA SANDŽAKU

Nakon vijesti o napadu na dva Bošnjaka u Pljevljima, po društvenim mrežama šire se snimci razularenih četničkih hordi širom Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, u kojima se slavi povratak "velike Srbije". Ovo je jedna od njih iz Bijelog Polja na kojima "pritisak na Turke" proslavljaju policijaci srpske nacionalnosti.

Uz pjesmu “Od glave Zete do grada Spuža” i fotografije Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Slobodana Miloševića i drugih ratnih zločinaca, u Bijelom Polju je proslavljeno “oslobođenje” Crne Gore, prenosi portal “Sandžak danas”.

U prilogu je i tekst pomenute pjesme.

“Od glave Zete do grada Spuža
Krvavi lanac vojske se pruža
Pritisli Srbi turske livade
Turcima u Spuž zadaju jade
A serdar Vule s visoke kule
Džeferdar pali, kukaju bule!
Leleču turci, kukaju bule
Oj lele lele, one ga Vule
A serdar Janko sa sabljom maše
Udrite braćo, SRPSTVO JE NAŠE!”

Ovakvu političku ideologiju i negatore genocida podržava i Stranka pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, čiji članovi i simpatizeti putem društvenih mreža čestitaju opoziciji pobjedu i “oslobođenje Crne Gore”.

PROČITAJTE I...

Potpredsjednik SDA Denis Zvizdić u posljednja dva dana nastupio je u medijima ističući “brutalan poraz” SDA na lokalnim izborima 2020, iznoseći podatke da je “ovo najveći poraz u historiji SDA“ (Klix.ba), a zatim s malom korekcijom dan poslije izrekavši na TVSA da je ovo najgori poraz u “historiji SDA u Kantonu Sarajevu”. Činjenice i brojke pokazuju da je Denis Zvizdić obmanuo javnost izrekavši oba puta netačnosti.

Knezović je upao u sevdah i ekstazu proslavljajući izborne rezultate u Novom Travniku, gdje je Konakovićev NiP guranjem svoga kandidata za načelnika općine podijelio bošnjačko glasačko tijelo i donio pobjedu kandidatu HDZ-a. “Sjajno je gledati kako Hrvati vraćaju Središnju Bosnu, kolijevku hrvatstva... Dite vraćamo materi i uskoro mu dajemo ime”, klikće Knezović i u vjersko-nacionalnom zanosu poentira: “Zvat će se Republika Herceg-Bosna i svi ćete biti pozvani na krštenje!”

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

 • Deka 01.09.2020.

  Pa vi majkani malo imate veze sa Turcima malo nemate. Dotična pjesma je stara 200 god i nema veze ni sa prvobitnim četničkim pokretom u Makedoniji a kamoli u ww2. A i vi se izjasnjavate kao ,, bosnjaci,, tako da ne vidim kako vas ova pjesma vrijedja.

  Odgovori
  • Ronin 01.09.2020.

   Vule Adzic crnogorski serdar istakao se u oslobodjenju ili zauzimanju Spuža od Turaka 1876 god..Tada je pjesma i nastala..Ko je branio a ko osvajao tako se potomci i odnose prema ovoj pjesmi..Da je jaka jeste..meni najdraza..

   Odgovori
 • MILE 02.09.2020.

  Ne palite raju sa ovakvim tekstovima….pesma je iz turskog zemana,rodoljubiva,ne vredja nikoga,podseća na 5 vekova ropstva i borbe Srba za slobodu,baš kao i 30 godina robovanja pod Milom.

  Odgovori

Podržite nas na Facebooku!