fbpx

Penava kažnjen zbog izlaska iz karantina

Na snimci se vidi i kako dolazi policijska patrola, koju su pozvale komšije koji su gledali kako Penava i Gonzáleza vježbaju te kako ih dvojica policajaca kažnjavaju.

Snage sigurnosti su u španskoj pokrajini Baskiji do ponedjeljka izrekle ukupno 8.524 novčanih kazni zbog kršenja mjera izolacije koje je propisala španska vlada. Među kažnjenima su i dva košarkaša tamošnje Baskonije.

To su bosanskoherceghovački reprezentativac Ajdin Penava i Miguel González, dvojica najmlađih igrača u sastavu koji je vodio Duško Ivanović. Kao i ostali sportaši u Španiji, dužni su vježbati unutar svojih domova. Međutim, njih su dvojica uhvaćeni kako vježbaju van stana. Prema pisanju tamošnjih medija, sve se desilo 22. marta.

Video je snimio komšija iz kvarta u kojem žive a objavio ga je medij ‘El Diario Norte’. Na snimci se vidi i kako dolazi policijska patrola, koju su pozvale komšije koji su gledali kako Penava i Gonzáleza vježbaju te kako ih dvojica policajaca kažnjavaju.

Nakon toga su igrači i policajci sišli na ulicu gdje su im uručeni dokumenti i kazna. Baskijska policija je počela od prošlog ponedjeljka provoditi stroge mjere kažnjavanja za sve koji krše karantin jer se zemlja suočila sa ogromnim brojem zaraženih i mrtvih osoba od Covid-19.

PROČITAJTE I...

Zambija je dugo čekala na veliki rezultat, ali napokon su uspjeli, 18 godina nakon tragedije u kojoj je poginulo 18 nogometaša. Chipolopolo (Bakreni meci) također nisu bili favoriti za osvajanje Afričkog kupa 2012, ali su napredovali u kvalifikacijama. Bwalya, sada u penziji, tada je bio predsjednik Saveza. Do polufinala Zambija je sve svoje utakmice igrala u Ekvatorijalnoj Gvineji, ali finale se igralo u Gabonu, u Librevilleu, na mjestu nesreće.

Baskijski tim ne korača sam u svom cilju razvoja modela digitalnog kluba u 21. stoljeću. U novembru 2019. Real Sociedad predvodio je takozvani Sport Innovation Alliance, savez 22 ekipe iz 21 različite zemlje, uključujući talijanski Cagliari, nizozemski Feyenoord i Brazilski Vasco da Gama, kako bi se zajedno suočili s razvojem inovacija za poboljšanje ekonomske sportske strukture.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!