fbpx

Peđa Patetikus: Kojović nikako da otvoreno kaže gdje je bio tokom rata

Kada god se u javnosti postavi pitanje njegovog prisustva ili odsustva u Bosni i Hercegovini tokom agresije, Kojović počinje glumatati žrtvu tvrdeći da su ta pitanja u funkciji njegovog "protjerivanja".

Simptomatično je kako Predrag Peđa Kojović, inače poprilično samozatajan i neodređen u vezi sa svojim kretanjem i djelovanjem tokom Agresije na Bosnu i Hercegovinu, na svako pitanje o tome reagira viktimološkom kuknjavom. Kada god se u javnosti postavi pitanje njegovog prisustva ili odsustva u Bosni i Hercegovini tokom agresije, Kojović počinje glumatati žrtvu tvrdeći da su ta pitanja u funkciji njegovog “protjerivanja”. U suštini, riječ je o njegovom pokušaju da glasnim patetičnim zapomaganjem delegitimizira inače sasvim legitimno pitanje o tome gdje je bio i šta je radio tokom cijelog perioda Agresije. Čitava ta predstava u kojoj Kojović zapomaže kako ga se hoće protjerati smišljena je da bi se skrenula pažnja s tog vrlo nejasnog dijela njegove biografije te preusmjerila na drskost i mračne namjere vrlog pitca koji se uopće usuđuje postavljati takva pitanja. A javnost bi zaista voljela da zna, gdje je tačno bio i šta je konkretno Kojović radio tokom rata, kada je tačno izašao iz Bosne i Hercegovine i gdje je otišao, kako je izašao i kojim putem…

PROČITAJTE I...

Potpredsjednik SDA Denis Zvizdić u posljednja dva dana nastupio je u medijima ističući “brutalan poraz” SDA na lokalnim izborima 2020, iznoseći podatke da je “ovo najveći poraz u historiji SDA“ (Klix.ba), a zatim s malom korekcijom dan poslije izrekavši na TVSA da je ovo najgori poraz u “historiji SDA u Kantonu Sarajevu”. Činjenice i brojke pokazuju da je Denis Zvizdić obmanuo javnost izrekavši oba puta netačnosti.

Knezović je upao u sevdah i ekstazu proslavljajući izborne rezultate u Novom Travniku, gdje je Konakovićev NiP guranjem svoga kandidata za načelnika općine podijelio bošnjačko glasačko tijelo i donio pobjedu kandidatu HDZ-a. “Sjajno je gledati kako Hrvati vraćaju Središnju Bosnu, kolijevku hrvatstva... Dite vraćamo materi i uskoro mu dajemo ime”, klikće Knezović i u vjersko-nacionalnom zanosu poentira: “Zvat će se Republika Herceg-Bosna i svi ćete biti pozvani na krštenje!”

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!