fbpx

Parlamentarne štetočine

Nažalost, jedan dio glasača nije poslušao dobronamjerne savjete pa nam njihova politička nepismenost i naivnost svima danas zajedno dolazi na naplatu i u najgorem mogućem trenutku, i to o pitanjima od najvećeg značaja za bošnjački narod i državu Bosnu i Hercegovinu.

Piše: Mustafa DRNIŠLIĆ

Da će rezultati usitnjavanja bošnjačke političke scene biti pogubni, te da su stvarni patriotski, državnički, ali i čisto intelektualni kapaciteti raznih stranaka i strankica sastavljenih od otpadnika iz SDA, a koji pretendiraju na bošnjačko glasačko tijelo, izuzetno skromni, pisano je i upozoravano bezbroj puta tokom protekle dvije godine.

Nažalost, jedan dio glasača nije poslušao dobronamjerne savjete pa nam njihova politička nepismenost i naivnost svima danas zajedno dolazi na naplatu i u najgorem mogućem trenutku, i to o pitanjima od najvećeg značaja za bošnjački narod i državu Bosnu i Hercegovinu.

Ima li boljeg dokaza za ovu tvrdnju od vanredne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH održane 14. maja 2019. godine – na kojoj je razmatrano usložnjavanje sigurnosne situacije u oblasti unutrašnje sigurnosti, a u vezi s aktivnostima na uspostavi rezervnog policijskog sastava entiteta RS, te mogućnosti da i FBiH uspostavi rezervni policijski sastav – i nastupa federalnog zastupnika Kukićevog PDA Huseina Topčagića, koji je na ovoj sjednici izjavio: “Pošto zakon u RS-u kojim se predviđa formiranje rezervnog sastava još nije ni usvojen, o tom pitanju bi trebalo razgovarati tek kada se takav zakon usvoji.”

Ovakva štetočinska podrška kadrova PDA smrtonosnoj inerciji i zakašnjelim reakcijama dodatno je podebljana, blago rečeno, nevjerovatnim izjavama njegove stranačke kolegice i šefice kluba Elzine Pirić, koja je, po Topčagićevim riječima, bila i protiv samog održavanja ove vanredne sjednice jer je smatrala da je “bespotrebno dodatno uznemiravati građane i dovoditi tako do dodatnog iseljavanja mladih na Zapad”. O tempora, o mores!

Šta reći na ovakvu sabotažu i ovakve niske, a u suštini nepametne pokušaje da ugrožavanje sigurnosti naroda opravda navodnom brigom za tankoćutna osjećanja građana? Šta reći na ovakvo potkopavanje kapaciteta za samodbranu i Bošnjaka i Bosne i Hercegovine? Šta reći na ovakvo štetočinsto, ovakav udar na bošnjačke interese od navodno bošnjačkih stranaka, osim: “Jesmo li vam rekli?”

PROČITAJTE I...

Kako je moguće da Milanović, koji je nekada javno, kao "pravog čovjeka" na "pravom mjestu", podržavao Željka Komšića u njegovoj drugoj po redu kandidaturi za člana Predsjedništva, danas otvoreno spori Komšićevu legitimnost i poručuje da su ga u stvari izabrali Bošnjaci!

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Amir Čamdžić 18.05.2019.

    To je vaša politika u brojkama, naprimer 790 miliona evra vojni budžet Republike Srbije, 840 miliona evra vojni budžet Republike Hrvatske, 114 miliona evra vojni budžet Bosne i Hercegovine, podeljeno na 3 dela po vojnim komponentama, omer 20 odsto, 35 odsto i 45 odsto. Znači vaših je nekih 50 miliona evra ( sve ode na plate, tekuće troškove ishrane i odevanja, održavanje objekata , troškovi uništavanja viškova naoružanja i dr). Ulaganja u vojnu tehniku i tehnologiju nema, sve stali na donacijama iz 2000 godine. Nema niti jednog jedinog aviona, namenska industrija Federacije BiH potpuno ovisna o Srbiji (osnovne sirovine, prodaja oružja preko srpskih firmi) i tako dalje. Znači vojni budžet 18 puta manji u odnosu na Srbiju i Hrvatsku. I recite da nešto znate i da niste politički slijepci i budale? Nemate vi pojma o politici.

    Odgovori
  • Amir Čamdžić 18.05.2019.

    Ovo je moj oproštajni komentar od vaše internet stranice / portala. Ovo je poslednje šta ću ovde napisati. Ramazan je i čovek ima pravo na iskrenost. A ima i na izreka “najveći čin hrabrosti je reći istinu nepravednoj vlasti”. Pa da kažem. Verujte ja ne mogu da verujem koliko je vaša politika dušmanin vlastitom narodu, toliki dušmanin da bez imalo milosti upropaštava i muči vlastiti narod , tako je činila i u ratu, krađom i otimanjem humanitarne pomoći, pa vam narod bio gladan i bukvalno umirao od gladi dok su rezerve iz humanitarne pomoći godinama iza rata prodavane u privatnim prodavnicama. Politika vam je još gora iza rata, upropasti sve od čega vam narod treba da živi, uništi fabrike, uništi radna mesta, rastera ljude, kako zbog rata tako još i više i gore nakon rata zbog ekstremne egzistencijalne bede , mortalitet “pokosi”. Samo mi je drago što ne pripadam tome narodu, jedino mi je to drago a žao mi je ljudi, jer vidim gde to ide. Hvala bogu kada ne pripadam tome narodu. Drago mi je što sam Srbin. Sada će te reći nije bolje ni kod drugih, nije bolje ni kod Srba, možda i nije i da nije, nije ista situacija, položaj i nikada i neće biti. Nek je stid i sram te vaše politike šta radi i koliko sve upropasti.

    Odgovori

Podržite nas na Facebooku!