fbpx

Ovo je okupacija! Facebook stranica bivše Vlade KS u vlasništvu Britanske ambasade!

Još jednom se potvrdilo ono na šta je već nekoliko puta ukazivao magazin Stav, da je prošla Vlada KS bila sasvim nenarodna vlast, obična igračka u rukama pojedinih ambasada i stranih centara moći.

Na sjednici Kriznog štaba Kantona Sarajevo, a koja je održana danas, doc. dr. Rusmir Baljić tražio je, u ime Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), od predstavnika stručnih službi Vlade Kantona Sarajevo da sve informacije u vezi s korona virusom objavljuju na zvaničnoj Facebook stranici Vlade KS s obzirom na to da ovu stranicu prati veliki broj građana Sarajeva.

Tišina u sali nastala je nakon što je Lamija Bojadžić iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo rekla kako to nije moguće učiniti, jer nemaju pristup Facebook stranici te da je Facebook stranica Vlade KS u vlasništvu Ambasade Velike Britanije u Bosni i Hercegovini.

Na iznenađenje svih prisutnih, pojašnjeno je kako strana ambasada uređuje stranicu, na šta je reagira dr. Rusmir Baljić.

“Nedopustivo je da vlada jednog kantona u sastavu suverene države ima zvaničnu Facebook stranicu, a da je uređuje strana ambasada”, kazao je Baljić.

Uređivanje Facebook stranice zasigurno će biti jedno od pitanja kojim će se u narednim danima baviti novi saziv Vlade Kantona Sarajevo na čelu s premijerom Mariom Nenadićem. SDA je ranije kritizirala vladu Edina Forte upravo zbog upotrebe Facebook stranice Vlade KS u stranačke svrhe.

Stav / klix.ba

PROČITAJTE I...

Proces registracije za lokalne izbore 2020. je završen, ali ostao je veliki broj otvorenih pitanja. Iz dijaspore su danima upozoravali da se sve veći broj osoba iz Srbije nelegalno prijavljuje, koristeći pri tome identitet Bošnjaka iz Srebrenice, Bratunca, Zvornika i drugih gradova. S druge strane, bilježi se veliki broj neopravdano odbijenih bošnjačkih prijava. Veliki broj aktivista u dijaspori učestvovao je u agitiranju, prije svega Bošnjaka koji su protjerani s teritorije manjeg entiteta, pokušavajući ukazati na značaj registracije. Sagovornici na temu procesa registracije, značaja dijaspore i budućih projekata s kojima se želi sačuvati bošnjački identitet dokazani su borci i patriote koji Bosnu i Hercegovinu nose u srcu

Malezija je uplovila u nestabilnu političku klimu u martu 2020. godine nakon što je došlo do preslagivanja na političkoj sceni zbog iznenadne i neočekivane ostavke tadašnjeg premijera Mahathira Mohamada. Iako egzistira bez čvrstog izbornog mandata, Jasinova Vlada u početku je bila popularna, ali je proteklih mjeseci izgubila podršku građana, između ostalog i zbog pogoršanja situacije s pandemijom

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • vlahomlat 12.03.2020.

    Podanicki mentalitet je jako rasprostranjen kod Bosnjaka. Ona odvratna poslovica ‘use nase i podase’ vlada mentalnim sklopom vecine ljudi. Nije nas briga za ponos, obraz i cast. Jos uvijek balije velicaju Austrougarsku okupaciju i zale za srboslovenstvom gdje im je bilo oduzeto pravo na naciju i jezik.

    Odgovori

Podržite nas na Facebooku!