fbpx

Otkrio COVID-19, vlast mu rekla da priča gluposti

Giupponi je jedan od trinaest liječnika iz bolnice Papa Giovanni koji je prethodnih dana potpisao zajedničko pismo objavljeno u 'New England Journal of Medicine' kako bi upozorio da je situacija u Bergamu "izvan kontrole".

“Nemamo vremena za gubljenje zbog vaše gluposti.”

To je bio odgovor koji je dobio šef službe hitne pomoći kada je vlastima svoje regije predložio drastične mjere kada epidemija koronavirusa još nije ni počela.

Angelo Giupponi, šef teritorijalnog odjela Hitne pomoći u Bergama tako priča u članku objavljenom u “Wall Street Journalu”. Novinari opisuju Bergamo kao “grad duhova” i razgovarali su s brojnim dužnosnicima u bolnici Papa Giovanni i regionalnim zdravstvenim strukturama.

Među njima je i Giupponi, koji je 22. februara u Bergamu otkrio jezgro slučajeva koronavirusa. Poslao je e-mail zdravstvenim vlastima u regiji naglašavajući potrebu da se isprazne neke bolnice kako bi ih se ostavilo isključivo za bolesnike s koronavirusom.

U te dane regionalni zdravstveni čelnici bili su usredotočeni na slučajeve otkrivene u Codognu i okolnim gradovima.

“Već tri dana ne spavamo i ne želimo čitati vaše gluposti”, odgovor je koji je Giupponi primio. Više i ne želi razgovarati o tome.

Giupponi je jedan od trinaest liječnika iz bolnice Papa Giovanni koji je prethodnih dana potpisao zajedničko pismo objavljeno u ‘New England Journal of Medicine’ kako bi upozorio da je situacija u Bergamu “izvan kontrole”.

PROČITAJTE I...

Koliko će se naš svijet promijeniti u narednim mjesecima, teško je i zamisliti, ali promjene koje smo doživjeli za nekoliko dana takve su da bi trebala desetljeća da se provedu u normalnim okolnostima. Čitave zemlje postale su socijalni eksperimenti. U svega nekoliko sati donesena je odluka da se kompletan obrazovni sistem preseli na internet. Niko se nije bunio. U normalnim okolnostima za provođenje takve odluke trebale bi godine. Kada bi to u normalnim okolnostima firme dopustile rad od kuće? Prisustvujemo epohalnim promjenama i imamo “privilegiju” da ih promatramo uživo, iz prvog reda

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!