fbpx

Otkrio COVID-19, vlast mu rekla da priča gluposti

Giupponi je jedan od trinaest liječnika iz bolnice Papa Giovanni koji je prethodnih dana potpisao zajedničko pismo objavljeno u 'New England Journal of Medicine' kako bi upozorio da je situacija u Bergamu "izvan kontrole".

“Nemamo vremena za gubljenje zbog vaše gluposti.”

To je bio odgovor koji je dobio šef službe hitne pomoći kada je vlastima svoje regije predložio drastične mjere kada epidemija koronavirusa još nije ni počela.

Angelo Giupponi, šef teritorijalnog odjela Hitne pomoći u Bergama tako priča u članku objavljenom u “Wall Street Journalu”. Novinari opisuju Bergamo kao “grad duhova” i razgovarali su s brojnim dužnosnicima u bolnici Papa Giovanni i regionalnim zdravstvenim strukturama.

Među njima je i Giupponi, koji je 22. februara u Bergamu otkrio jezgro slučajeva koronavirusa. Poslao je e-mail zdravstvenim vlastima u regiji naglašavajući potrebu da se isprazne neke bolnice kako bi ih se ostavilo isključivo za bolesnike s koronavirusom.

U te dane regionalni zdravstveni čelnici bili su usredotočeni na slučajeve otkrivene u Codognu i okolnim gradovima.

“Već tri dana ne spavamo i ne želimo čitati vaše gluposti”, odgovor je koji je Giupponi primio. Više i ne želi razgovarati o tome.

Giupponi je jedan od trinaest liječnika iz bolnice Papa Giovanni koji je prethodnih dana potpisao zajedničko pismo objavljeno u ‘New England Journal of Medicine’ kako bi upozorio da je situacija u Bergamu “izvan kontrole”.

PROČITAJTE I...

Najznačajniji modul ili metoda u postizanju cilja ipak je obezglavljivanje bošnjačkog političkog subjekta. Oduzimanjem kapaciteta SDA kao kičmi bošnjačke političke scene oduzima se snaga ostalim akterima koji stoje na probosanskoj političkoj platformi. Razvidno je kako bi eliminacijom Bošnjaka (dakle, i političkim minimiziranjem SDA) kao političkog subjekta nestalo i Bosne i Hercegovine. Otud brine kada politički analitičar iz Sarajeva ne vidi ovu poveznicu jer, kako kaže, atak na Bošnjake nije isto kao i atak na državu

Za razliku od ostatka Bosne i Hercegovine, u Mostaru će lokalni izbori, prvi nakon onih iz 2008. godine, biti održani 20. decembra 2020. godine, tako da mostarska dijaspora ima nešto više vremena za pripreme za sudjelovanje na izborima. Svi Mostarci širom svijeta mogu se prijaviti za glasanje do 6. oktobra u ponoć

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!