fbpx

Oskrnavljena Zagrebačka džamija: Oštra reakcija Armina Hodžića

Jutros su na Zagrebačkoj džamiji osvanuli uvredljivi grafiti. Na događaj je oštro reagirao Armin Hodžić, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Hrvatskoj, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Bošnjačko nacionalno vijeće u Republici Hrvatskoj najoštrije osuđuje gnusni čin i uvredljive poruke koje su jutros osvanule na Zagrebačkoj džamiji. U vremenima kada nas trese najveća kriza u novijoj povijesti, kada je više nego ikad potrebna ljudska solidarnost, ovakvi su postupci nedopustivi.

Zahtijevamo od nadležnih institucija, iako opravdano zauzetih krizom uzrokovanom virusom korona i potresom, da pronađu odgovorne. Upozoravamo da je ovakva vrsta skrnavljenja za muslimane svetog vjerskog prostora izraz teškog šovinizma i ksenofobije, te da je potrebno hitno djelovati kako bi se zaustavila lančana reakcija dehumanizirajućih procesa i agresije prema manjinskim skupinama u Republici Hrvatskoj.

Hrvatsko društvo treba biti svjesno da je ovakva poruka danas osvanula na islamskoj bogomolji i, iako nije izoliran slučaj, već sutra može biti početak novog vala skrnavljenja i bogomolja svih drugih vjerskih manjinskih institucija, ali i početak ozbiljnih narušavanja prava nacionalnih manjina.

U vremenima opće krize još jednom pozivamo na solidarnost, zajedništvo i toleranciju te izražavamo nadu da će se većinski narod u Republici Hrvatskoj držati maksime ‘ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga’.”

PROČITAJTE I...

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

 • Mirjana 24.03.2020.

  Nema Srba pa ste vi na redu

  Odgovori
  • vlahomlat 24.03.2020.

   Blago nama sa komsijama kao sto su srbi i hrvati. Ne znamo ko je vise sklon mrznji prema svemu sto je drugacije, rusenju vjerskih objekata, progonima i genocidu…

   Odgovori
 • Ramiz 24.03.2020.

  Doći će vrijeme da će mnogi biti primorani vratiti se zemlji.

  Odgovori
 • Zekerijah 24.03.2020.

  To sve govori o njima kakvi su a za Islam da je vjera kojoj nema premca.

  Odgovori
 • Dževad Šehović 25.03.2020.

  ZAGREBČANI.i pored ove sramote /jednog pojedinca/vi ZAGREBČANI želim vam u ovom vašem teškom trenutku/korona,zemljotres/da se što prije snađete i povratie u sretniju svakodnevnicu.Želom ljudima koji su ostali bez krova nad glavom da što prije riješite svoj problem.Dragi Zagrebčani jedno kvarno zrno u žitu nanese dosta štete kad ga odstraniš imaš čisto brašno.S poštovanjem Dževad

  Odgovori

Podržite nas na Facebooku!