fbpx

Optužuju druge za izdaju Krajine, a sami izdaju Srebrenicu

Veleizdaja nacionalnih interesa te saradnja s negatorima genocida logični su nastavak i kruna štetočinskog političkog djelovanja A-SDA. Ništa drugo nije se moglo ni očekivati od stranke takvog “kalibra” i takvih “kvaliteta”.

 

Jedan od većih političkih viceva bosanskohercegovačke politike glasi da je A-SDA navodno probošnjačka i promuslimanska stranka koja se na političkom spektru nalazi desno od SDA. To je tim više vic jer A-SDA nije tek uobičajena politička organizacija nastala iz nezadovoljstva i neostvarenih ambicija otpadnika iz matične stranke, već politički projekt bez doslovno ikakvih skrupula, ideje ili ideologije.

Čak ni većina afera koje se vežu za ovu stranku nisu od one uobičajene vrste karakteristične za bosanskohercegovačku scenu – korupcionaški i nepotistički skandali – već su daleko mračnije prirode.

Spolni odnosi s maloljetnicima, seksualna uznemiravanja i nuđenje zaposlenja u zamjenu za seks, krađe novca iz humanitarnih organizacija… – sve su to nedjela i skandali u koje su bili upetljani kadrovi A-SDA.

Sasvim je očekivano što je u takvom mračnjačkom i kriminogenom političkom habitusu spisak nedjela mogao samo evoluirati iz groznog u gore. Informacija koju je na svom Facebooku objavio Ćamil Duraković, kako je A-SDA svoja mjesta u biračkim odborima u Srebrenici prodala Dodikovom SNSD-u, te time pomogla Dodikovom kandidatu Mladenu Grujičiću, amaterskom četniku i profesionalnom velikosrbinu, da obnovi svoj mandat, stoga i nije veliko iznenađenje.

Veleizdaja nacionalnih interesa te saradnja s negatorima genocida logični su nastavak i kruna štetočinskog političkog djelovanja A-SDA. Ništa drugo nije se moglo ni očekivati od stranke takvog “kalibra” i takvih “kvaliteta”.

Ipak, ova vrsta najprizemnijeg nitkovluka, petokolonaštva i dušmanluka još bolje pokazuje koliko su zaista licemjerne prozivke koje su, zloupotrebljavajući migrantsku krizu, na račun SDA upućivali kadrovi A-SDA u vezi s nekakvom izmišljenom “izdajom Krajine”.

S druge strane, ne trebaju ni čuditi takve vrste etiketa od kadrova A-SDA jer ko bi o izdaji znao bolje i više od onih koji su u stanju za sitan novac izdati svetinju Srebrenice? Nadati se da će bošnjački glasači dobro upamtiti ovaj nož u leđa te da će, u skladu s time, nagraditi A-SDA tako što će je poslati na najudaljeniji ćošak smetljišta političke historije. /M.D./

PROČITAJTE I...

U dvorištu porodične kuće 1997. godine sagradio je tekiju. Prije toga oko 20 godina u kući je organizirao mevlude, zikr. I tada je dolazila ulema sa svih strana. Tekija može primiti oko 600 osoba. Zikr se obavlja uoči petka i uoči ponedjeljka, a priređuju se i mevludi, Jevmul-ašura, Lejletul-miradž, Lejletul-regaib... U tekiji se obavljaju teravih-namaz i bajram-namaz. Tekiju su posjetili reisul-uleme i Mustafa ef. Cerić i Husein ef. Kavazović. O tekiji šejh Sirrija ef. kaže: “Gradeći tekiju, ni od koga nisam tražio sredstva, a bilo je ljudi koji su mi pomogli u građevinskom materijalu. Allah mi je dao kuveta da to privedem kraju”

“Mislio sam da će mi jednog dana dosaditi to spavanje kod drugih ljudi, u tuđim zemljama, ali, evo, još mi nije dosadilo, a tako živim 11 godina. Štaviše, sve je zanimljivije, posebno sada u doba pandemije. Učiš strane jezike, upoznaješ druge ljude i kulture. Šta još čovjek da poželi? Putovanja mi nikad nisu dosadila. Nekad dosadi pisanje bloga, nekad mi se naprosto ne da, i to je možda izazov. Ali, s druge strane, kad vidiš kakve benefite imaš od tog pisanja, onda shvatiš da vrijedi”

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!