fbpx

Obilježena godišnjica osnivanja Odreda policije za specijalne namjene “Lasta“

Hajrudin Grabovica, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Ismir Jusko, ministar unutrašnjih poslova KS prisustvovali su 28. godišnjici osnivanja Odreda policije za specijalne namjene “Lasta”

Hajrudin Grabovica, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Ismir Jusko, ministar unutrašnjih poslova KS, prisustvovali su 28. godišnjici osnivanja Odreda policije za specijalne namjene “Lasta”. Tom prilikom su položili cvijeće i odali počasti na šehidskom mezarju Kovači, prenosi Anadolu Agency (AA).

S obilježavanja je poručeno da se na ovaj dan pomiješaju osjećaji tuge i ponosa. Tuge, zbog gubitka naših prijatelja i braće jer su oni bili drugi dio naše porodice, a ponos što smo dali sve od sebe da doprinesemo zaustavljanju agresije na Bosnu i Hercegovinu, a potom učešću u oslobađanju većeg dijela naše domovine, naveli su iz Kantona Sarajevo.

“Dan osnivanja jedinice je vrijeme kada se posebno sjećamo 56 pripadnika ‘Laste’ kojih više nema među nama, te zajedno s njihovim porodicama razgovaramo o njima i njihovoj nemjerljivoj žrtvi, ali i da se podsjetimo šta je odred bio, koje su vrijednosti koje je baštinio i koliko je uticao na živote svih koji su direktno ili indirektno bili dio odreda”, zaključili su iz Kantona Sarajevo.

PROČITAJTE I...

Nema apsolutno niti jednog argumenta da se opravda odluka kojom bi se usred epidemije smrtonosnog virusa – kada se bilježe rezultati o broju zaraženih i umrlih neuporedivo gori od onih iz proljeća, a zbog kojih je bila prekinuta redovna nastava – poslala djecu u školske kupe.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!