fbpx

Novi kamp na Ilidži

“Igman” je izgradio nove terene i tribine koje je sada preuzeo “Olimpik”. Da li je riječ o zajedničkom ulaganju ili kupovini terena, zasad nije poznato, ali se zna da se uz terene planira izgradnja kampa za seniorski tim i juniorski pogon najmlađeg sarajevskog fudbalskog kluba.

 

Sarajevo će ovog ljeta dobiti novi sportski kompleks. Nakon što je prije nekoliko godina većinski vlasnik FK “Sarajeva” Malezijac Vincent Tan investirao novac u gradnju trening-kampa tog kluba u sarajevskom naselju Butmir, na sličan su se potez odlučili i vlasnici sarajevskog “Olimpika”, kluba koji trenutno nastupa u Prvoj ligi Federacije.

Naime, porodica Selimović, vlasnici “Sarajevske pivare”, koji stoje iza “Olimpika”, odlučila je investirati novac u terene na Ilidži koji su donedavno bili u vlasništvu niželigaškog FK “Igmana”. Parcela se nalazi u neposrednoj blizini nove prometnice koja s Ilidže vodi ka Butmiru i Hrasnici, u blizini nekoliko hotela i fakulteta.

“Igman” je izgradio nove terene i tribine koje je sada preuzeo “Olimpik”. Da li je riječ o zajedničkom ulaganju ili kupovini terena, zasad nije poznato, ali se zna da se uz terene planira izgradnja kampa za seniorski tim i juniorski pogon najmlađeg sarajevskog fudbalskog kluba.

Zanimljivo je da je terene na Ilidži planirao preuzeti FK “Željezničar”, koji je, po uzoru na FK “Sarajevo”, tu želio graditi vlastiti trening-centar.

“Željezničar” ima problema s plaćanjem korištenja pomoćnog terena pored stadiona Grbavica, koji je u vlasništvu Općine Novo Sarajevo, pa je želio pronaći alternativni teren na kojem bi mogli trenirati mladi fudbaleri tog kluba.

No, kako je “Željezničar” u teškoj finansijskoj situaciji (plaće nogometašima i trenerima kasne već dva i po mjeseca), klub nije mogao naći novac za kupovinu terena na Ilidži.

Priliku je iskoristio “Olimpik”, koji bi tako, ukoliko se ostvare ambiciozni planovi, uskoro mogao postati respektabilan fudbalski klub u okvirima BiH. /R. S./

 

PROČITAJTE I...

Juan Antonio Corbalán srest će u Zadru igrača koji je zauvijek obilježio njegov život: Mirzu Delibašića. Klasa od 1,97 metara, graciozan stav i sjetan pogled. Od tada je prošlo gotovo 48 godina, ali Corbalánova su sjećanja jasna. “Nikad u Evropi nisam vidio boljeg igrača od Delibašića. Čak je i tada imao neodoljivu mentalnu i fizičku zrelost. Nije izgledao kao Supermen, ali radio je stvari koje smo vidjeli samo među američkim profesionalcima. Na terenu je izgledao kao violinista”, sjeća se Corbalán u članku koji je prije nekoliko dana objavio madridski El Pais

Berlusconi, koji se od pandemije sklonio u Nicu, oduševljen je napretkom kluba. U Milanu, gdje je postao predsjednik jednog od najuspješnijih fudbalskih klubova svijeta, već je volio sugerirati svoje taktike trenerima. I u Monzi se zabavljao dajući savjete i povremeno je odlazio na stadion.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!