fbpx

NOVA SNAGA BOŠNJAKA U HRVATSKOJ

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) u Hrvatskoj Armin Hodžić najavio je u nedjelju kandidaturu za predstojećim parlamentarnim izobrima u XII. izbornoj jedinici za predstavnika Bošnjaka, Albanaca, Slovenaca, Makedonaca i Crnogoraca u Hrvatskom saboru.

“Proteklih pet godina nismo imali svog predstavnika u Hrvatskom saboru, na papiru smo imali predstavnicu koja nam je donosila više štete nego koristi. Mjesto u Saboru nije nikakav vrhunac niti kraj, nego početak, sredstvo i instrument da poboljšamo svoju poziciju u Hrvatskoj i da se vratimo gdje smo zaslužili biti”, rekao je Hodžić na konferenciji za medije.

Poručio je da zna koji su problemi Bošnjaka u Hrvatskoj i da za njih nudi rješenja. Želi promijeniti “mrtvilo koje trenutno vlada” kako bi Bošnjake u Saboru predstavljali sposobni ljudi, želi da branitelji koji su ginuli za Hrvatsku imaju satisfakciju koju zaslužuju te da mladi imaju mogućnost školovanja i stipendija temeljem znanja i rada.

Rekao je da se srami društva u kojem je mjerilo uspjeha i napretka obiteljsko stablo, veze i materijalni status. Vrijeme je za novi impuls, svjež dah i novu snagu, ističe.

Smatra da protekle četiri godine nije bio pasivni promatrač, već je javno istupao, iznosio političke stavove, zastupao Bošnjake u Hrvatskoj te predvodi sustav s respektabilnim budžetom, ugledom i zaposlenim osobama, koji svakodnevno realizira projekte vezane za Bošnjake.

“Činilo se sve da ušutim, da ne talasam. A ne talasati znači uživati određenu funkciju i zauzvrat šutjeti pred nepravdom i lažima. Ja nisam jedan od takvih. Govorio sam i govorit ću istinu”, poručio je Hodžić.

Rekao je da je ne ovisi o bilo kojem političkom ili vjerskom lideru te da svakome može pogledati u oči. “Moramo prestati vjerovati da vjerska zajednica može biti naša politička adresa, jer ona ima svoju ulogu koju obnaša, a mi moramo naći svoju autentičnu i jaku političku opciju”, ocijenio je.

Njegovo rješenje za to je nova snaga Bošnjaka predvođena mladim, sposobnim i ustrajnim ljudima. Ustvrdio je da njegova kampanja nije uperena protiv Albanaca, već želi da zajedno popune praznine nastale u proteklom mandatu.

Najavio je da njegova kampanja neće biti prljava, već duga, sadržajna i kreativna jer, ističe, njegovi neprijatelji nisu protukandidati, već problemi s kojima se narod suočava dugi niz godina. Svakom će Bošnjaku u Hrvatskoj uputiti osobno pismo u kojem će se predstaviti te će tijekom kampanje biti među ljudima kako bi rješavao zajedničke probleme.

Istaknuo je da je na manjinskim izborima u Zagrebu prošle godine, kada je njihova lista u konkurenciji 112 kandidata i pet lista, osvojila 76 posto mjesta u Vijeću, što je, tvrdi, pokazatelj da je narod željan promjena.

Također, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine čestitao je Dan nezavisnosti BiH.

(Hina / Stav)

PROČITAJTE I...

Kad je rulja zatražila ime, stariji brat je lagao rekavši da je "Raju",  uobičajeno hinduističko ime. Ali mlađi brat je popustio i rekao istinu. Zatim, "tražili su da mi otkopčaju gaće", prisjetio se Nizamuddin. Provjera da li su muškarci obrezani postala je zaštitni znak hinduističkih mafijaša koji žele identificirati muslimane prije nego što ih napadnu. Nizamuddin je odbio, ali bilo je prekasno.

Napadna histeričnost i otvoreno politikantstvo tolike su i takve neprijatne frekvencije da se čini kako mnogi žale što na prostoru Sarajeva i Federacije nema većeg broja oboljelih kako bi onda za takvu situaciju mogli optuživati trenutnu vlast i prikazivati je nesposobnom i nedoraslom situaciji. Morbidno, odvratno i dušmanski

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!