fbpx

Nismo putovali na račun građana

Nije istina da su troškovi putovanja delegacije Vlade Kantona i novinarske ekipe TVSA plaćeni iz budžetskih sredstava.

 

Dana 7. novembra u časopisu Stav, na sedmoj stranici, objavljen je tekst pod naslovom Građani platili Fortino razgledanje Beča, u kojem su iznijete brojne neistine. Nije istina da su troškovi putovanja delegacije Vlade Kantona i novinarske ekipe TVSA plaćeni iz budžetskih sredstava.

Naime, delegacija i novinarska ekipa putovala je na poziv Ureda Grada Beča u Sarajevu. Troškove putovanja i smještaja finansirao je Grad Beč. Ekipa TVSA putovala je na prijedlog i na poziv Ureda Grada Beča, što se može provjeriti konsultirajući odgovorne iz ovog ureda.

Osnovni postulati novinarske profesije nalažu provjeru navoda, što u ovom slučaju nije ispoštovano. Jedan telefonski poziv ili e-mail prema kabinetu premijera KS spriječio bi obmanjivanje javnosti i iznošenje neistina.

Zahtijevamo da u narednom broju časopisa Stav uradite ispravku netačnih navoda, uz izvinjenje premijeru KS, delegaciji i novinarskoj ekipi TVSA. Također, očekujemo da demanti i izvinjenje objavite na vašem web-portalu. /Pres-služba KS/

PROČITAJTE I...

Potpredsjednik SDA Denis Zvizdić u posljednja dva dana nastupio je u medijima ističući “brutalan poraz” SDA na lokalnim izborima 2020, iznoseći podatke da je “ovo najveći poraz u historiji SDA“ (Klix.ba), a zatim s malom korekcijom dan poslije izrekavši na TVSA da je ovo najgori poraz u “historiji SDA u Kantonu Sarajevu”. Činjenice i brojke pokazuju da je Denis Zvizdić obmanuo javnost izrekavši oba puta netačnosti.

Knezović je upao u sevdah i ekstazu proslavljajući izborne rezultate u Novom Travniku, gdje je Konakovićev NiP guranjem svoga kandidata za načelnika općine podijelio bošnjačko glasačko tijelo i donio pobjedu kandidatu HDZ-a. “Sjajno je gledati kako Hrvati vraćaju Središnju Bosnu, kolijevku hrvatstva... Dite vraćamo materi i uskoro mu dajemo ime”, klikće Knezović i u vjersko-nacionalnom zanosu poentira: “Zvat će se Republika Herceg-Bosna i svi ćete biti pozvani na krštenje!”

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!