fbpx

Nema više “Pošteno”

Nema više emisije Pošteno u udarnom televizijskom terminu, ponedjeljkom uvečer u programu Federalne televizije. Emisije koju je Kazaz vodio i uređivao s Duškom Jurišić skoro pa svakog ponedjeljka.

Enver Kazaz je u očaju ovih dana. Prvo je njegov poslodavac Fahrudin Radončić, koji je savjetovao Avazu da Kazaza angažira kao kolumnistu u stranačkom biltenu Saveza za bolju budućnost, doživio debakl na izborima. Nakon toga, Kazazu je stigla tužna vijest iz televizijskog doma u sarajevskom naselju Ali-pašino Polje.

Nema više emisije Pošteno u udarnom televizijskom terminu, ponedjeljkom uvečer u programu Federalne televizije. Emisije koju je Kazaz vodio i uređivao s Duškom Jurišić skoro pa svakog ponedjeljka.

Nekakav Prometej je propao, niko osim Kazaza i Emira Suljagića pojma nema da postoji portalčić Inforadar, tako da Kazazu preostaje jedino da svoje usluge ponudi jaranu Nedžadu Latiću.

Sve se dešava nakon što je, pripremajući jesenju programsku shemu, menadžment Federalne televizije odlučio promijeniti termin emitiranja emisije Pošteno. Umjesto ponedjeljkom u 20, planirano je emitiranje nedjeljom u 17 sati.

Smirena i staložena kakva već jeste, Jurišić je, kako se šuška, to odbila i istog trena dala otkaz. Ubrzo nakon toga, svoje je stvari prenijela nekoliko metara dalje, u kancelarije BHT 1. Na državnoj televiziji sada ima novi zadatak – obučavati mlade kadrove za nove radne pobjede.

No, poznajući njenu narav, neće proći dugo, a Jurišić će pokrenuti nekakav vlastiti televizijski projekt u programu BHT 1, čemu bi se, osim Kazaza, iznimno obradovao i Esad Bajtal.

 

PROČITAJTE I...

Dobrano smo se mi distancirali i od učenja mevluda. Sve više ga, po džamijama, učimo jednom godišnje, dok naše kuće ostaju željne mevludskih savjeta: A ko hoće da ga vatra ne prži, nek u srcu salavate zadrži. Zašto je to tako? Pred čim smo ustuknuli? Pred drugima? Pred sobom? Pred onim što nismo ili pred onim čemu težimo, a nismo u stanju biti? Pred tvrdnjama da učenje mevluda nije u islamskoj tradiciji? Da je novotarija (bidat)? Da ne pripada muslimanskom biću? Oh, Bože

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!