fbpx

Nacionalizam ili huliganstvo? Navijači “Zrinjskog” divljali po Fejićevoj ulici u Mostaru, napadali građane, razbijali izloge i auta

Nakon jutrošnjeg huliganskog pohoda grupe od pedesetak navijača HŠK "Zrinjski“ u Fejićevoj i ulici Huse Maslića jedna osoba je povrijeđena, oštećena su najmanje tri automobila, polupana su stakla i inventar ugostiteljskih i drugih objekata

Navijači Zrinjskog, takozvani”Ultrasi“ oko 8:20 krenuli su u rušilački pohod preko Šemovca i Starog mosta da bi nakon dolaska u Fejićevu ulicu počeli bacati pirotehnička sredstva i kamenje na obližnje objekte i građane. Tako su uposlenicu jednog objekta u desnu ruku pogodili pepeljarom, nanijevši joj ozljede.

– Bilo je tako strašno, kao da je rat, ponovo. Divljali su, rušili sve pred sobom. Ne mogu vjerovati da je policija ovo dopustila- kazala nam je kroz suze jedna Mostarka.

Pedestak huligana prešlo je jutros preko Starog mosta na lijevu stranu Neretve i narušavalo javni red i mir u tom dijelu Mostara, potvrdio je i portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić. Dvije osobe zatražile su ljekarsku pomoć u Hitnoj pomoći, jedna od njih je sa lakšim povredama. Policija, dodao je, radi na rasvjetljavanju slučaja i privođenju izgrednika. Istakao je da je pričinjena znatna materijalna šteta.

Duž nekadašnje ratne linije razgraničenja pojačano je prisustvo policije.

(mediji)

PROČITAJTE I...

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!