fbpx

Mobing Kristine Ljevak

U ovom preduzeću v. d. direktorica Kristina Ljevak nedavno je oduzela ugovor o radu supruzi bivšeg direktora Vodovoda i kanalizacije Sarajevo Nezira Hadžića.

 

Busao se Elmedin Konaković, trenutni predsjednik Skupštine Kantona Sarajevo, viteštvom u borbi protiv korupcije, pa se brzo došlo do podataka o stotinama hiljada maraka proslijeđenim osobama bliskim njegovoj strančici i nepostojećim institutima.

Dok je pričao o sposobnosti, kadrovi koje je hvalio pokazali su se kao diletanti, poput upravnika GRAS-a Harisa Gušića ili Edina Forte, kojem je vrhunac premijerskog mandata akcija sakupljanja otpada. Dok je govorio o transparentnosti, neprimjereno preko svog potpisa prebacivao je stotine hiljada maraka, a za šta je dobio i žuti karton od predsjednika SBB-a.

Pričao je o vjeri i patriotizmu pa Sarajevo dočeka LGBT paradu i to da podržava Banju Luku za evropsku prijestolnicu kulture.

Jedna od omiljenih fraza predsjednika NiP-a jeste da on nema osvetničke porive. Ipak, jedan od primjera koji govore suprotno dolaze iz Televizije Sarajevo, koju su Konaković i njegovi partneri pretvorili u neprepoznatljivi medij u kojem se cenzurira poglavara Islamske zajednice u BiH, gdje se s ponosom emitiraju velikosrpski filmovi, ukidaju patriotski sadržaji i dovode kadrovi koji su napustili Sarajevo uoči rata i obreli se pod skutima Radovana Karadžića.

U ovom preduzeću v. d. direktorica Kristina Ljevak nedavno je oduzela ugovor o radu supruzi bivšeg direktora Vodovoda i kanalizacije Sarajevo Nezira Hadžića.

Podsjećamo, Hadžić je jedna od većih Konakovićevih opsesija jer je prvi ukazivao da tadašnji premijer gura Kanton Sarajevo u bespotrebne kredite, degradira ViK u odnosu na druga slična preduzeća dodjelom budžetskih sredstava, da ne razumije složeni sistem, a što se sve kasnije ispostavilo tačnim.

Osvetoljubivost prema Hadžiću nije završila njegovim smjenjivanjem. Konakovićeva mržnja stigla je i do Hadžićeve supruge, dugogodišnje uposlenice TVSA. Da je riječ o klasičnom Konakovićevom osvetništvu preko direktorice Ljevak, govori to da ona za drastičnije slučajeve, kada je inspekcija ustanovila kršenje zakona te izdala prekršajne naloge i izrekla novčane kazne, nije postupila kao u slučaju Hadžićeve supruge.

Tako imamo još jedan sablasan paradoks i poniženje koje nam Konaković priređuje. Ljevak, koja nije bila u Sarajevu tokom opsade glavnog grada BiH, obespravljuje majku potomaka jednog od devet heroja oslobodilačkog rata i odbrane Sarajeva – Safeta Hadžića. /D. Hadžić/

 

PROČITAJTE I...

Površinski kop Turija nalazi se nekoliko kilometara od centra Banovića. Tu će, blizu mjesta gdje je upravna zgrada PK Turija, na jednom brežuljku, u budućnosti biti izgrađena TE Banovići. Na ulazu u PK Turija dočekao nas je tehnički rukovodilac površinske eksploatacije Ekrem Demirović. Već nakon nekoliko rečenica jasno vam je da je to čovjek koji poznaje svaki pedalj površinskog kopa od nekoliko kvadratnih kilometara. Čovjek koji zna svaku mašinu, iako ih na kopu rade deseci, od kamiona dampera, preko buldožera, gredera, rovokopača, utovarivača, bušilica do dizalica. Čovjek koji poznaje svakog radnika bez obzira na to što ih radi tu nekoliko stotina u tri smjene. Ekrem o rudniku zna sve

Historičari kažu da je Müllerova (Milerova) vila izgrađena 1912. godine, i to kao bolnica za radnike u fabrici sode pa su je zvali fabrikšpital. Prvi upravitelj bio je čuveni doktor Adolf Hempt, a u vilu je pretvori Fritz Müller, treći direktor sodare

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Patriot 25.10.2019.

    Poruka sda smijenite 5 šefova koji su protiv bošnjaka i koji nisu postavljeni zbog strućnosti a ćijim je postavljanjem otjerano oko 200 porodica željeznićara od sda sve je to u elektro službi u ŽFBIH Zenica a direktori iz Sarajeva elektro sektora zbog lićne koristi to su aminovali popravite to i vidjeće te pozitivne stvari.

    Odgovori

Podržite nas na Facebooku!