fbpx

Mobing Kristine Ljevak

U ovom preduzeću v. d. direktorica Kristina Ljevak nedavno je oduzela ugovor o radu supruzi bivšeg direktora Vodovoda i kanalizacije Sarajevo Nezira Hadžića.

 

Busao se Elmedin Konaković, trenutni predsjednik Skupštine Kantona Sarajevo, viteštvom u borbi protiv korupcije, pa se brzo došlo do podataka o stotinama hiljada maraka proslijeđenim osobama bliskim njegovoj strančici i nepostojećim institutima.

Dok je pričao o sposobnosti, kadrovi koje je hvalio pokazali su se kao diletanti, poput upravnika GRAS-a Harisa Gušića ili Edina Forte, kojem je vrhunac premijerskog mandata akcija sakupljanja otpada. Dok je govorio o transparentnosti, neprimjereno preko svog potpisa prebacivao je stotine hiljada maraka, a za šta je dobio i žuti karton od predsjednika SBB-a.

Pričao je o vjeri i patriotizmu pa Sarajevo dočeka LGBT paradu i to da podržava Banju Luku za evropsku prijestolnicu kulture.

Jedna od omiljenih fraza predsjednika NiP-a jeste da on nema osvetničke porive. Ipak, jedan od primjera koji govore suprotno dolaze iz Televizije Sarajevo, koju su Konaković i njegovi partneri pretvorili u neprepoznatljivi medij u kojem se cenzurira poglavara Islamske zajednice u BiH, gdje se s ponosom emitiraju velikosrpski filmovi, ukidaju patriotski sadržaji i dovode kadrovi koji su napustili Sarajevo uoči rata i obreli se pod skutima Radovana Karadžića.

U ovom preduzeću v. d. direktorica Kristina Ljevak nedavno je oduzela ugovor o radu supruzi bivšeg direktora Vodovoda i kanalizacije Sarajevo Nezira Hadžića.

Podsjećamo, Hadžić je jedna od većih Konakovićevih opsesija jer je prvi ukazivao da tadašnji premijer gura Kanton Sarajevo u bespotrebne kredite, degradira ViK u odnosu na druga slična preduzeća dodjelom budžetskih sredstava, da ne razumije složeni sistem, a što se sve kasnije ispostavilo tačnim.

Osvetoljubivost prema Hadžiću nije završila njegovim smjenjivanjem. Konakovićeva mržnja stigla je i do Hadžićeve supruge, dugogodišnje uposlenice TVSA. Da je riječ o klasičnom Konakovićevom osvetništvu preko direktorice Ljevak, govori to da ona za drastičnije slučajeve, kada je inspekcija ustanovila kršenje zakona te izdala prekršajne naloge i izrekla novčane kazne, nije postupila kao u slučaju Hadžićeve supruge.

Tako imamo još jedan sablasan paradoks i poniženje koje nam Konaković priređuje. Ljevak, koja nije bila u Sarajevu tokom opsade glavnog grada BiH, obespravljuje majku potomaka jednog od devet heroja oslobodilačkog rata i odbrane Sarajeva – Safeta Hadžića. /D. Hadžić/

 

PROČITAJTE I...

“Kada je u pitanju ostavština Alije Izetbegovića, veoma je teško izdvojiti nešto i narušiti cjelinu koju je on ostavio iza sebe. Ono što je zasigurno kao trajna kategorija ostalo iza Alije Izetbegovića jesu njegova djela, koja su prevedena na više od 10 jezika. Svakom ko je čitao knjige Alije Izetbegovića jasno je koliko su one još uvijek savremene i aktuelne, a samim tim i primjenjive. Iz tog razloga, Fondacija kao jedan od ključnih prioriteta u svom radu stavlja promoviranje i približavanje djela Alije Izetbegovića djeci i mladima. Načini čitanja i prikupljanja informacija kod mladih ljudi su se drastično promijenili, tako da se Fondacija okreće novim metodama da kroz društvene platforme, interaktivne radionice i digitalne medije animira mlade ljude i potakne ih da čitaju i istražuju o Aliji Izetbegoviću

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Patriot 25.10.2019.

    Poruka sda smijenite 5 šefova koji su protiv bošnjaka i koji nisu postavljeni zbog strućnosti a ćijim je postavljanjem otjerano oko 200 porodica željeznićara od sda sve je to u elektro službi u ŽFBIH Zenica a direktori iz Sarajeva elektro sektora zbog lićne koristi to su aminovali popravite to i vidjeće te pozitivne stvari.

    Odgovori

Podržite nas na Facebooku!