fbpx

Milioneri

Za sada je ekipa već osigurala 400.000 eura za osvajanje naslova prvaka u francuskoj ligi, te dodatnih po 50.000 eura za svaki od dva nacionalna kupa koja su podigli.

 

Ček od 500.000 eura čeka svakog igrača Paris Saint-Germaina ako osvoje prvu Ligu prvaka u historiji kluba, a tom će čeku dodati 500.000 eura koji su im već isplaćeni zato što su osvojili druge trofeje u ovoj sezoni.

Suma od milion maraka dio je sporazuma kojeg je predsjednik kluba, katarski milijarder Nasser Al Khelaifi, 2013. godine dogovorio sa igračima, koje je tada prevodio Zlatan Ibrahimović.

Katarski vlasnici kluba nikada nisu skrivali svoju opsesiju osvajanjem Lige prvaka, pa su odlučili zvanično ugraditi u ugovore taj milionski bonus za igrače ako to postignu.

Za sada je ekipa već osigurala 400.000 eura za osvajanje naslova prvaka u francuskoj ligi, te dodatnih po 50.000 eura za svaki od dva nacionalna kupa koja su podigli.

Ako u Lisabonu prvi put trijumfiraju u Ligi prvaka, godišnja premija biće im milion eura.

U svom prvom finalu u historiji PSG će igrati protiv minhenskog Bayerna.

PROČITAJTE I...

Jedini evropski klub koji je dosad izbjegao rezanje troškova bio je “Chelsea” ruskog magnata Romana Abramoviča, koji je potrošio 170 miliona na trojicu igrača: Timo Werner, Havertz i Ziyech. “Barcelona” je uglavnom prodavala, a Trincao i Matheus Fernandes dogovoreni su prije proglašenja pandemije.

Prije su Slovenci oduševljavali s odbojkaškim ekipama, dvostrukim evropskim viceprvakinjama, sa svojim rukometom i hokejom na ledu, s Tinom Maze, dvostrukom olimpijskom prvakinjom u skijanju, ili Petrom Majdić, bronzanom olimpijskom trkačicom.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!