fbpx

MFS-EMMAUS DONIRAO ZAŠTITNU OPREMU MOSTARU I GLAMOČU

Ovo je još jedna od aktivnosti koja je realizovana od pomenutih sredstava a u narednom periodu će MFS-EMMAUS nastaviti sa realizacijom i drugih vidova pomoći.

MFS-EMMAUS donirao je zaštitnu opremu koja će služiti u borbi protiv korona virusa Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić” u Mostaru. Ovo je nastavak podrške zdravstvenom sektoru u Bosni i Hercegovini koji u ovom vremenu pandemije mora biti na prvim linijama zaštite stanovništva. Paketi zaštitnih maski, jednokratnih rukavica, zaštitnih odijela, zaštitnih kapa i navlaka za obuću kupljeni su zahvaljujući donaciji turske firme “Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret“ MFS-EMAUS-u u iznosu od 100.000 km za pomoć stanovništvu BIH u borbi protiv širenja korona virusa (COVID 19). Ovo je još jedna od aktivnosti koja je realizovana od pomenutih sredstava a u narednom periodu će MFS-EMMAUS nastaviti sa realizacijom i drugih vidova pomoći.

Osim Mostara MFS-EMMAUS je posjetio i Glamoč gdje je realizovao isporuku 1000 rukavica i 500 maski za potrebe tamošnjeg Doma zdravlja, Policijske stanice i Medžlisa Islamske zajednice Glamoč. Osim ove opreme u Glamoč je dovezeno i 100 prehrambenih paketa za potrebe lokalnog socijalno osjetljivog stanovništva. Odmah se krenulo sa distribucijom paketa prema stanovništvu u potrebi a ista će biti nastavljena u narednim danima. Podršku Uredu MFS-EMMAUS-a u Glamoču prilikom distribucije paketa pružio je Medžlis Islamske zajednice Glamoč a i ova donacije je također realizovana iz sredstava koja su donacija turske firme “Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret“.

PROČITAJTE I...

Apelujem na sve da provjere svoje podatke i da eventualne greške prijave CIK-u”, kaže Tabaković, svjestan da će biti teško spriječiti zloupotrebe s obzirom na to da “srpska politika u Srebrenici ima na raspolaganju resurse i kapacitete Opštine i kontroliše sve procese”, te da “ta ista politika ima podršku i od određenih političkih opcija.” “U sve ovo je uključen i dio ljudi iz Općinskog odbora SDP-a. Naše informacije govore da oni imaju tijesnu saradnju sa srpskim prijedlogom kandidata za načelnika Mladenom Grujičićem”, rekao je, između ostalog, Tabaković na pres-konferenciji Inicijative Moja adresa: Srebrenica

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!