fbpx

MFS-EMMAUS DONIRAO ZAŠTITNU OPREMU MOSTARU I GLAMOČU

Ovo je još jedna od aktivnosti koja je realizovana od pomenutih sredstava a u narednom periodu će MFS-EMMAUS nastaviti sa realizacijom i drugih vidova pomoći.

MFS-EMMAUS donirao je zaštitnu opremu koja će služiti u borbi protiv korona virusa Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić” u Mostaru. Ovo je nastavak podrške zdravstvenom sektoru u Bosni i Hercegovini koji u ovom vremenu pandemije mora biti na prvim linijama zaštite stanovništva. Paketi zaštitnih maski, jednokratnih rukavica, zaštitnih odijela, zaštitnih kapa i navlaka za obuću kupljeni su zahvaljujući donaciji turske firme “Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret“ MFS-EMAUS-u u iznosu od 100.000 km za pomoć stanovništvu BIH u borbi protiv širenja korona virusa (COVID 19). Ovo je još jedna od aktivnosti koja je realizovana od pomenutih sredstava a u narednom periodu će MFS-EMMAUS nastaviti sa realizacijom i drugih vidova pomoći.

Osim Mostara MFS-EMMAUS je posjetio i Glamoč gdje je realizovao isporuku 1000 rukavica i 500 maski za potrebe tamošnjeg Doma zdravlja, Policijske stanice i Medžlisa Islamske zajednice Glamoč. Osim ove opreme u Glamoč je dovezeno i 100 prehrambenih paketa za potrebe lokalnog socijalno osjetljivog stanovništva. Odmah se krenulo sa distribucijom paketa prema stanovništvu u potrebi a ista će biti nastavljena u narednim danima. Podršku Uredu MFS-EMMAUS-a u Glamoču prilikom distribucije paketa pružio je Medžlis Islamske zajednice Glamoč a i ova donacije je također realizovana iz sredstava koja su donacija turske firme “Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret“.

PROČITAJTE I...

Ništa se nije propustilo, na sve se stiglo. SDA je prvoosnovana stranka u BiH. U pola godine je uspostavila stranačku strukturu u svim bitnim mjestima, ne samo u BiH i Jugoslaviji već širom svijeta, do Amerike i Australije. A zatim je spektakularno pobijedila na novembarskim izborima. Atmosfera u “Holiday Innu” tog 26. maja 1990. godine bila je istinski svečana, bili smo ponosni na sebe, na govornike, na prepunu salu, na dobru organizaciju

Možete zamisliti kakav je odnos mogla imati jedna ostrašćena srpska policija prema uhapšenim, utamničenim, nezaštićenim “Turcima”, koji su, uz to, još i “Alijini mudžahedini” i koji “hoće rat”. Kakve su te torture mogle biti... Kakvo nečovječno postupanje protiv uhapšenih, protiv čitavog bošnjačkog civilnog stanovništva... U prvo vrijeme nisu nam ni advokate dozvoljavali. Jedna politika koja je kriva za genocid u Bosni šta je tek mogla činiti s nezaštićenim žrtvama na “svojoj teritoriji”, u kraljevačkim i bjelopoljskim kazamatima. Mučenja, batinanja, elektrošokovi, držanje u samicama po više mjeseci

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!