fbpx

Larsi, go home

Wigemark, pored takvog lobiranja za velikosrpske (i ruske interese), nađe vremena da se opusti i obiđe Zapadnu Hercegovinu pa odatle poruči da je “Zapadna Hercegovina najdalje otišla u procesu pridruživanja EU”!

Piše: Mustafa DRNIŠLIĆ

Teško da Milorad Dodik i Dragan Čović imaju većeg stranog prijatelja i simpatizera od šefa delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH Larsa-Gunnara Wigemarka.

Ovaj evropski činovnik ima već dugu i sramnu historiju ili otvorenog podržavanja politika koje su štetne za interese Bosne i Hercegovine, ali i interese Bošnjaka, ili još otvorenijeg prešućivanja Dodikovih i Čovićevih svinjarija.

Wigemark je svojevremeno podržao preglasavanje u CIK-u, problematizirao apelaciju SDA za ocjenu ustavnosti imena RS, omalovažavajući je kao “skretanje pažnje sa stvarnih problema”, svojim javnim prijateljevanjem s Draganom Čovićem, u vrijeme kada je predsjednik HDZ-a bio na meti kritika zbog svog štetnog političkog djelovanja, amortizirao kritike na njegov račun, podržavao i kao nešto pozitivno predstavljao samoobespravljivanje bošnjačke djece u Jajcu, relativizirao Dodikovo stvaranje privatne srpske milicije riječima da “nije upoznat sa svim detaljima” te da smatra da su i RS-u i FBiH potrebne “policijske snage koje odgovaraju potrebama građana” i tako dalje, i tako dalje.

Ovih dana, pak, Wigemark sjedi s Dodikom na sastancima na kojima se ne može pronaći niti jedan simbol države Bosne i Hercegovine, odakle poručuje ono što i Dodik, da treba što prije i što hitnije formirati vlast, bez obzira što bi to značilo nepoštivanje zakona, odnosno člana 84. Zakona o odbrani, i što bi to praktično značilo odustajanje Bosne i Hercegovine od NATO puta.

Teško je više dati bilo kakav prikladan komentar na ovakvo skandalozno ponašanje predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini, te je jedino ostalo da se napaćeno upitamo kada će ovaj čovjek konačno otići vlastitoj kući i ostaviti Bosnu i Hercegovinu na miru.

PROČITAJTE I...

Probosanske stranke se opredijelile da podrže nezavisnog kandidata za načelnika Jasmina Hušića, a onda je Konaković na Facebooku za Hušića napisao kako je bio “savjetnik Ade Mulalića, desne ruke zločinca Fikreta Abdića”.

Plan je borba protiv onoga što je francuski predsjednik nazvao “islamističkim separatizmom”, s dvostrukim ciljem iscjeljivanja društvenih podjela i borbe protiv nasilnog ekstremizma. Već takva postavka problema mora (bolno) dirnuti u živac svakog pobožnog muslimana s obzirom na to da implicira njihovu “neprosvijećenost” te izdvaja njihovu religiju kao jedinu koja je rasadnik nasilnog ekstremizma

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

KOMENTARI

  • Avbe 16.06.2019.

    Ma jasta. Čekat ćemo. Šta bi mi bosnjaci drugo nego cekati. Sabur, sabur pa u kabur. To je nasa politika. Dodik putije po svijetu predstavljajuci „drzavu“. Naravno drzavu Republiku Srpsku. A mi cemo cekati. Dzaferovic nije jos nikada ni rjec rekao. Bosnjack minder i čibuk politika.

    Odgovori

Podržite nas na Facebooku!